Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Odakle prenositi backend naslove?  (Pročitano 2391 puta)
Major Dejan
Gost
« poslato: Petak, 14. Septembar 2001. 08:15:00 »

Da li neko zna odakle sve mogu da prenesem backend naslove na svoj sajt ? Interesuju me vesti iz sveta tehnike, zanimljivosti, naravno dolazi sve u obzir ali da je na srpskom jeziku.

Jedino sto sam nasao do sada jeste:
http://www.elitesecurity.org/backend.php    (nije to sto mene interesuje)
http://www.linux.co.yu/backend/linux.php     (kad sam naisao na ovaj forum)

I naravno interesuje me da li moze da se izvede sa PHP skriptom grebovanje vesti iz mobilnog magazina (oni nude u java skriptu da se postavi link , sto svaki put otvara konekciju prema njihovom sajtu ) i da se to radi npr. svakih sat vremena i naravno cuva na serveru za to vreme?

Nov sam u svetu PHP -a , imam jako malo iskustva sa LINUX-om ali vreme je predamnom.
Sačuvana
zombie
Gost
« Odgovor #1 poslato: Subota, 15. Septembar 2001. 15:55:00 »

znam da je malo glupo, ali jel moze neko da objasni sta su to backend naslovi.... i kako se koriste i slicno... jedino sto sam provalio je da se koristi xml... bar na linux.co.yu... dajte neke linkove da procitam... wink)
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: Nedelja, 16. Septembar 2001. 13:22:00 »

Kao prvo, jos jednom bih zamolio ucesnike foruma da pisu pismeno i da koriste znanje koju su stekli iz sprskog jezika tokom osnovnog skolovanja. Zaista mi nije jasno odakle ovoliko iskvaren pravopis, upotreba tri tacke i slicno.

Sto backend naslova tice, na ovom forumu vec postoji jedan thread u kome je objasnjen deo ove problematike. Vecina modernih sajtova ima poseban URL preko koga se mogu preuzeti naslovi u plain text, RDF, RSS ili specijalnom XML formatu. Prvi korak u tome je obracanje ciljnom sajtu sa pitanjem odakle se mogu i pod kojim uslovima preuzimati naslovi. Dakle, vlasnik sajta bi morao da zna ko prenosi naslove kako bi sve bilo u redu sa autorskim pravima. Sledeci korak je izrada skripta koji ce prenositi naslove. Princip je da se skript aktivira svakih pola sata ili slicno i zatim pokupi fajl sa nekog URL-a, parsira ga i smesti naslove i linkove u neku tabelu ili fajl. U rubrici Perl postoji i jedan clanak o parsiranju RDF i RSS fajlova. Slicno se moze uraditi i u PHP-u.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
Major Dejan
Gost
« Odgovor #3 poslato: Sreda, 19. Septembar 2001. 20:38:00 »

Hvala na kratkom objasnjenju i na linkovima.
M.Dejan
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>