Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Koriscenje promenljive iz CGI-a u PHP-u  (Pročitano 2192 puta)
crow
Gost
« poslato: Subota, 29. Septembar 2001. 04:19:00 »

Imam sajt u radjen u kombinaciji  PHP/mySQL. Treba da odradim neko placanje preko CCard odnosno e-comm. Imam formu koja poziva cgi script koji dalje radi sa Verisign koji odradjuje transakciju i vraca status transakcije. Transakcija je uspela ako je $status==1 a ne ak je $status==0; Elem, script sadrzi funkciju koja ispisuje status tipa :

sub print_results{
print <<"EOM";
<HEAD>
        <TITLE>Transaction Result</TITLE>
</HEAD>
<br><br>
response = $status
<br><br>
EOM
} ###  <-- end of subroutine

Posto se ne razumem u Perl treba mi  pomoc kako da ovu promenljivu $status iskoristim u mojoj  php strani koja bi radila nesto sa njom, odnosno treba mi kako da se sa strane koju ova rutina u cgi-u ispisuje prebacim na moju php stranu i jos da ne izgubim vrednost $status-a?
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Subota, 29. Septembar 2001. 14:27:00 »

Potrebno je da napravis HTTP zahtev iz PHP skripta. Dakle, forma bi bila prosledjena tvom PHP skriptu, ovaj bi se konektovao na drugi server na kome bi pozvao ovaj CGI, zatim bi PHP parsirao rezultat i ispisao odgovorajucu stranu klijentu. Pritom, klijent nema pojma sta se sve u pozadini dogodilo. http://phpclasses.upperdesign.com/browse.html/class/6">Ovde mozes da pronadjes nekoliko klasa za postavljanje HTTP upita, ukoliko ne zelis sam da to napises, a izlaz CGI skripta mozes da parsiras upotrebom regularnih izraza. Pogledaj PHP dokumentaciju i to regular expressions.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>