Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: pomoc neophodna!!!!!!!  (Pročitano 604 puta)
aleksandar1975
Novi član
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« poslato: Četvrtak, 20. Oktobar 2011. 12:44:25 »

Pozdrav svima imam problem za koji jos nisu culi mozda vi mozete da pomognete. Pre neki dan napravim liveCD ubuntu 11.10 stavim u komp sa XP-om samo da vidim kako izgleda sve sa cd-a 5 minuta dok ga je podigao bacio pogled ok i gasi vracam se u xp ne radi mrezna karta na ploci, koristim adsl, pomislim telekom opsujem u sebi i sutradan kupim mreznu i radi a onda kao dobar drug odnesem isti cd ubuntua kod druga da vidi i on ubacimo kod njega podigne ga udjemo na net radi brzo, zadovoljan ugasimo ga i vratimo se u xp kad ono ne radi mrezna (samo da dodam racunari su potpuno isti pre tri godine kad sam kupovao svoju konfiguraciju uzeo je i on ploca ASUS P5LD2-X/1333) e tu mi postane sumnjivo ubacim ponovo cd ubuntua mrezna radi bez problema ponovo u xp mrezna nista vidi je xp i tvrdi da je sve ok s'tim da je cabl unplugged znaci sada sa ubacenim cd-om preko ubuntua imam net preko mrezne a iz xp-a nemam gde je mogao da ostavi linux traga to vama prepustam da resite.
Unapred zahvalan.

P.S: da dodam ubacivao drajver od ploce za mreznu nista, skidao sa neta neke apdejte nista, na kraju srusim i sistem i naravno nista mrezna i dalje ne radi u xp-u a u linuxsu radi.  Hardverski nije ...a sta je???
Sačuvana
brale
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Petak, 21. Oktobar 2011. 17:59:18 »

ovo je nesto novo, prvi put cujem ,  grin

razmisljam....
Sačuvana

Neki ljudi jedu da bi živeli, ja živim da bih jeo.
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: Subota, 22. Oktobar 2011. 02:10:01 »

Pitanje je u stvari zašto ne radi mrežna kartica pod XP-om, što baš i nije za Linux forum. Obzirom da radi pod Linuxom, ja sam siguran da negde grešiš. Da li si ponovo instalirao Windows od nule, tj. da li si ubio particiju? U kom smislu ne radi mrežna, da li je operativni sistem uopšte ne vidi ili prikazuje da nije uključen kabl ili ne dobija IP adresu od DHCP servera? Pružio si nam nedovoljno informacija.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
aleksandar1975
Novi član
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Nedelja, 23. Oktobar 2011. 12:47:50 »

windows instaliran od nule izbrisane particije pa nove napravljene . da xp vidi mreznu i kaze da je sa njom sve u redu a na ikonici mi kaze da kabl nije ukljucen ,lampice ne svetle a po ubacivanju ubuntu cd-a veza je odmah uspostavljena lampice svetle sve je ok
Sačuvana
aleksandar1975
Novi član
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Nedelja, 23. Oktobar 2011. 13:55:11 »

u redu je ljudi ne mozgajte vise resio sam problem
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član