Pozdrav svima

Prvo bih zeleo da se zahvalim ljudima koji su kreirali ovaj forum, koji okuplja razne Linux korisnike, zainteresovane, ...
Nikada nisam koristio Linux niti njegove distribucije...
Dakle, ovako stoje stvari:
Laptop: HP Pavilion dv6 - 6006sm (Nije ni 2 meseca star)
Skinuo sam Back Track 5 R1 64bit verziju sa zvanicnog sajta:
http://www.backtrack-linux.org/downloads/Narezao sam na DVD...
DVD sam ubacio u laptop, Bios, Boot Options/Priority, CD/DVD...
BT se bootuje sa DVD...
Udjem u BT, i sada moram da ga instaliram...
Otvorim BT Install, izaberem jezik, vreme, datum, ... Kada me pita gde zelim da instaliram BT, izaberem eskterni HDD...
Instalacija ide... Dodjem do Restart now...
E sad krecu zanimljive stvari... Kada kliknem Restart Now, ostane mi samo BT slika, izbaci mi DVD... Ne secam se da li sam kliknuo Enter ili sam presao prstom preko mouse/touch pada... Nebitno, u svakom slucaju nista se ne desi...
Sada, imam BT instaliran na eksternom HDD...
Idem u Boot, Options, Priority, i postavim da mi sada Bootuje sa eksternog HDD...
Odradim to, i sada se javlja problem...
Cim upalim laptop, prodje onaj prvi screen gde pise Press ESC for Entering Starup, sta vec, HP Logo, ... Cim to prodje, krece Boot sa eksternog HDD, i ja imam problem...
A problem je sledeci, pojavi mi se crni ekran sa _ koje blinka, pojavi se, pa nestane, ... Nista se ne desava...
Onda sam isti taj eksterni HDD uzeo i prikljucio ga na drugu 64 bit masinu, radi savrseno...
Pitao sam se da li je problem u BT ili u laptopu, nisam bio siguran, ... Zato sam nastavio sa istrazivanjem problema...
Dakle, skinuo sam drugu distribuciju Linuxa, Ubuntu...
Narezao na CD, Boot sa CD, Instaliram na eksterni HDD, pregazim BT, ...
Namestim Boot sa eks. HDD, ... I opet, crni ekran sa _ koje blinka...
Proverio sam da li ce Ubuntu sa eks. HDD da radi na drugoj 64 bit masini, gde sam prethodno probao BT, ... Ubuntu radi ...
Dakle, nije problem u BT, niti u Ubuntu, vec je problem u laptopu...
Sada, predpostavljam da je problem hardverske prirode, da budem precizniji, graficka kartica, ... Opet kazem, predpostavljam...
Sada, citao sam po netu, i ljudi kazu da ukucam acpi=on, ako to ne radi, onda acpi=off...
ACPI - Advanced Configuration and Power Interface
Ne secam se sada da li sam kucao on ili off, ali u svakom sluaju, kada bi ukucao neki od ta 2, BT mi ne prepoznaje eks. HDD, a cim vratim na staro prepoznaje...
Da li neko zna u cemu je problem, i kako moze da se resi...? Ako vam treba jos detalja oko ovoga, slobodno pitajte...
Hvala,
AM
P.S. Laptop: HP Pavilion dv6 - 6006sm (Nije ni 2 meseca star)