Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: pokretanje xbase++ exe fajlova na linuxu!?  (Pročitano 515 puta)
jsboban
Novi član
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« poslato: Nedelja, 09. Januar 2011. 17:11:36 »

Da li je neko imao iskustva u pokretanju xbase++ .exe fajlova iz linuxa? Treba da se pokrenu sa sherovanog foldera na na file-serveru (automount-ovao sam ga na test-klijentu koji radi pod mepisom 8 a na serveru se vrti opensuse 11.1). Sa windows test-mashine preko sambe mi sve radi ok. ali sa linux test-mashine nece ni uz pomoc wine-a ni uz pomoc dosemu-a. Ubacivao sam dll-ove koji su specificni za konkretnu xbase-aplikaciju (kao sto su xppui1.dll, adac20b.dll....) u wine-ov "new override for library" i kad kliknem na izvsnu fajlu samo za trenutak se pojavi pocetni ekran za pokretanje trazene aplikacije pa onda nestane. Interesantno je da kada istu exe-fajlu pokrenem preko gnome-commander-a ( uz "open with: wine") dobijem pocetni ekran ove xbase-aplikacije i kada je pokrenem izbaci mi gresku "xbaseerror:8999" koja znaci da se aplikacija ne moze otvoriti.
Trazim i citam, koliko mogu da pronadjem preko google-a, ali nista konkretno ne pronalazim.
Da li treba da programeri rekompiluju ceo programski paket sa svih 20-tak aplikacija??
Svaka sugestija bi mi dobro dosla!
(posto sam nov na linux.rs forumu prvo sam temu nocas stavio u forum za pocetnike ali tamo, do sada, niko to jos nije pogledao pa sam je prebacio ovde)
Unapred zhvaljujem na strpljenju i vasem vremenu.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>