Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Problemi sa diskom...  (Pročitano 1239 puta)
Apeiron
Novi član
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« poslato: Utorak, 21. Septembar 2010. 17:12:03 »

Pozdrav svima!
Imam problema prilikom instalacije. Pokušao sam sa Ubuntu i Fedorom i svaki put kada dođem do odabira diska ili particije lista je prazna! Pravio sam i particije posebno za Linux ali opet ništa. Najbolje od svega je što imam dva harddiska i ni jedan mi ne prepoznaje. Molim za vašu pomoć!
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Utorak, 21. Septembar 2010. 21:27:24 »

Kakav hardver je u pitanju? Koja verzija Fedore? Nemamo (još uvek) kristalnu kuglu ovde na forumu  Wink

Molim te pročitaj i sledeći tekst ne bi li ubuduće dobio što brži i bolji odgovor:

http://solair.eunet.rs/~fangorn/smart_questions/smart-questions.sr.html
Sačuvana

Apeiron
Novi član
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Četvrtak, 07. Oktobar 2010. 17:24:49 »

O pardoniram...
U pitanju je Maxtor harddisk 160 GB. Fedora je verzija 13, Ubuntu 10.04. Cak i kada instaliram Ubuntu unitar Windowsa, javlja mi se isti problem.
Sačuvana
ajdsad
Novi član
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Četvrtak, 07. Oktobar 2010. 23:10:09 »

Vidi da li ih vidi BIOS, ako ih ne vidi - proveri podeasavanja BIOS-a ili vrati BIOS na default vrednosti. Ako imas Win proveri da li su vidnu u njemu.

Podigni sistem preko Ubuntu live CD, pa ako ti se vidi hdd ( naravno nakon mount-a) onda verovatne negde gresis pri instalaciji. U tom slucaju mozes da pokrenes instalicju i sa vec podignutog sistema.
Ako se ni tad hdd ne vidi moguce da je problem sa drajverima tj da imas egzoticnu mat plocu- probaj sa update ako mozes tj ako live OS "vidi" LAN adapter ili probaj instaliciju sa Ubuntu live DVD. Vidi na forumima da li neko sa tim hardverom ima isti problem i vidi kako je resen.

Daj nam povratne informacije.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>