Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: problem pri bootovanju backtrack 3 linuxa  (Pročitano 759 puta)
tronoga
Gost
« poslato: Četvrtak, 29. April 2010. 08:00:32 »

nedavno sam skinuo backtrack 3 , fajl bt3-final.iso , ja sam ga prvo raspakovao preko winrar(na windowsu) , a zatim te raspakovane folderb(boot,bt3) narezao na cd , problem je u tome sto taj disk nece da se bootuje ni preko biosa ni preko virtualne masine na windowsu , a indetican iso img fajl hoce . Ima li neko resenje kako da nareydm to cudo ? Ima li ko iskustva ?
Sačuvana
zeljko
Gost
« Odgovor #1 poslato: Četvrtak, 29. April 2010. 08:35:33 »

Dakle, prvo proveri da li si u svakom od ta dva bios-a podesio da ti se racunar boot-uje sa cd-a (boot priority i slicno). Ako jesi onda je definitivno problem u tome sto ne mozes kreirati boot-abilan disk "kako ti se cefne". Ako vec radis na windows-u boot-abilni disk iz Nera mozes da kreiras na dva nacina: prvi je da se izivljavas pa da preko opcije create bootabile cd nadjes .img fajl na netu , da ga skines pa da podesavas parametre boot-ovanja itd. Ja radio to sa windows-om i mogu ti reci da je to dosta zamoran proces. Drugi nacin je jedna lepa opcija koja se zove burn image koja ti sve to odradi automatski Smiley I eto tebi boot-abilnog diska...
Sačuvana
dukenukem3d
Stariji član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #2 poslato: Četvrtak, 13. Maj 2010. 13:01:35 »

mora da narežeš kao ISO , nažalost na windowsima porgrami WinRAR WinZIP
automatski se stave u kontekst meni za .ISO ekstenziju i oni ga otvore Sad

ovako je obično link koji standardno postavljam kao uputstvo za rezanje
(verovatno ima idrugih)
https://help.ubuntu.com/community/BurningIsoHowto
nadam se da nisi obrisao originalni ISO

takođe možeš i na usb flešku da staviš taj baktrak koliko sam primetio ali nisam za njega isprobavao
Sačuvana

"Now try to push those buttons!! Mediiiic!!!!"
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>