Poz,
Ja sam novi clan i ovom prilikom pozdravljam sve clanove linux zajednice u Srbiji. Interesuje me shta se radi na temu onog starog projekta da se opensource ubaci u javni zivot srbije. Evropljani to rade vec dugo tako da iskustva vec postoje i cini se da su dobra jer nema promena

u pravcu razvoja. Ja vec duze vreme imam Desktop na GNULinux_u (nekih 7 god.)tako da i napredak i u tom pravcu postoji. Aplikacije za poslovno okruzenje su u frhu trazenih na trzishtu a da ne govorim o serverskim resenjima koja su nama svima poznati

.U mojoj "firmi" je resenje autentifikacije windows domena reseno pomocu Samba servisa i openldap servisa. Postoji i projekat Alfresco sistema za buducu implementaciju doc management_a, koji je u test fazi, baziranoj na opldap bazi korisnika. Prosirenje servisa je gotovo neograniceno jer su pokriveni skoro svi protokoli.
Na desktopu davno vec postoji openoffice paket. Lokalizacija je otvorenija (skoooro i da je gotova).Mail, voice, video postoje... ali specificne aplikacije traze razvoj...
Ali koliko se troshi novca na licence, antiviruse, remote management, automatik

install i ostale "kvake" i trecina je dovoljna na razvoj celog projekta sa stalno zaposlenim radnicima koji su dobro odabrani i organizovani.
Predlazem da na ovom forumu otvorimo neku novu temu tipa "Enterprise" i krenemo u akciju

.
Linux Rulz
yiipi