Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: pomoc oko instalacije mysql baze na Red Hat Enterprise Linux 4  (Pročitano 1674 puta)
pmilic
Gost
« poslato: Petak, 20. Mart 2009. 23:13:23 »

Pozdrav svima. Nasao sam na internetu gotov forum izradjen u php jeziku. Hteo bih da ga instaliram na RHEL4, ali prilikom instalacije mi prikazuje da nije nasao MySQL bazu na racunaru. Pokusavao sam nesto, ali mi ne uspeva. Da li mozete da mi pomognete kako da ovo uradim, tj da instaliram bazu?
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 23. Mart 2009. 12:19:59 »

Verovatno nemaš instaliran php-mysql paket i njegove zavisnosti (mysql, mysql-server), koji su možda na RHEL4 instalacionoj mediji.

Kažem možda, jer je RHEL skup komercijalan proizvod namenjen za poslovnu namenu, i ne možeš da očekuješ da ga kao hobisti posedujemo i poznajemo do detalja. Pošto pretpostavljam poseduješ licencu i ugovor o podršci za isti, možda je najbolje da pozoveš svoju Red Hat podršku oko svog problema?

U protivnom ti savetujem da koristiš neki sistem koji je u širokoj javnoj upotrebi, ima solidnu podršku zajednice, dosta dodatnog i lako dostupnog softvera i pristup redovno ažuriranim paketima. Ako ti je baš potrebno nešto nalik RHEL-u, preporučujem CentOS, koji je besplatan i relativno popularan, a inače identičan klon RHEL-a.

Pokusavao sam nesto, ali mi ne uspeva.

Molim te samo budi detaljniji oko opisa problema sledeći put, ovakve konstatacije su potpuno beskorisne i uzrok su gubljenja vremena i volje sa naše strane da ti se pomogne jer nas teraš da ti postavljamo podpitanja tipa: "Šta si to tačno pokušavao?" itd., umesto da se odmah bacimo na konkretna rešenja.

Molim te pročitaj:

http://solair.eunet.yu/~fangorn/smart_questions/smart-questions.sr.html
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>