Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: PROBLEM SA IZVRSAVANJEM JAVA PROGRAMA  (Pročitano 2362 puta)
djile
Gost
« poslato: Sreda, 23. Januar 2008. 16:03:57 »

Zbog cega nece da se izvrsi .jar fajl na Linux-u openSUSE 10.3 64 bita, a iz NetBeans-a se pokrece iz Run menija?
Inace se ovi fajlovi pokrecu u Windowsu sa dva klika, dok se u Linux-u otvori nekakva tabela sa nekim class i slicnim fajlovima.
Kad probam da ga pokrenem kao execute jar kaze da nemam dozvolu za izvrsavanje programa ma da sam postavio sve dozvole za sve korisnike.
Takodje ne mogu da pokrenem ni .class fajlove ako ih gradim iz posebnih .java fajlova iako su u istom direktorijumu, dok je to u Windowsu radilo.
Da bi se izvrsio neki java .class program sve klase moram da pisem u istom .java fajlu.
U CEMU JE PROBLEM, KAKO DA GA RESIM?
Sačuvana
dukenukem3d
Stariji član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Petak, 25. Januar 2008. 01:53:08 »

ovo za javu ima ona komanda u konzoli
  java -jar   ime_programa.jar

java [ options ] class [ argument ... ]
    java [ options ] -jar file.jar [ argument ... ]

parametar
-cp classpath
kad se dodatno navede ,do mesta gde je ta neka klasa ,ne znam bas tačno,
trenutno ,zaboravio sam kako tačno beše

Citat
The Java runtime searches for the startup class, and other classes used, in three sets of locations: the bootstrap class path, the installed extensions, and the user class path.

sve ove gore i ostale moguće opcije pišu  u man stranici
man java     (u konzoli)
ili u konqueroru gore upišeš   man:java  u polje Lokation pa enter

kad otkucaš u konzoli samo java bez argumenata izbaci skraćene opcije
znači imaš JAVU već instaliranu? i pretpostavljam da programiraš u javi iz posta
netbeans je super ,mislim da ima i ono da se puštaju programi za mobilne baš cool

ove sve opcije u komadndnoj liniji u stvari funkcionisu i na vindovsvom komandnom promptu
isprobavao sam,malo su samo drukčije
a ono štose otvori tabela je u stvari arhiver koji pokaže sadržaj .jar datoteke
jer je to u suštini običan yip fajl sa dodatom ekstenzijom jar i ima neke spec. datoteke koje ga definišu
Sačuvana

"Now try to push those buttons!! Mediiiic!!!!"
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>