Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: AirLive 5450 ap u client modu  (Pročitano 4624 puta)
felix
Gost
« poslato: Petak, 01. Jun 2007. 12:36:01 »

Pozdrav,

koristeci wf511 pci wifi karticu spajam se na ap na kojem mi je moja mac adresa omogucena da pristupim tom ap-u.

Moja kartica ima ip 192.160.0.xxx, a ostale postvke su koje mi je dao vlasnik ap-a (192.168.0.x, preko kojeg se vezem na internet. (adsl)
Za ovo sam morao upisati dns-e od providera, te default gateway od vlasnika ap-a.
Sve funkcionira odlicno.

Umjesto te wifi kartice zelio bih koristiti AP u client modu.
Posjedujem AirLive 5450AP.
Koje sve postavke treba namjestiti da bi konekcija bila moguca?
(Posjedujem mreznu karticu preko koje uredno mogu putem web sucelja mijenjati postavke ap-a)
Ako se netko sreo s ovim ap-om ili neka opcenita pomoc iz iskustva... dobrodosla!
Hvala!
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Petak, 01. Jun 2007. 16:56:44 »

Otprilike, sva TCP/IP podešavanja wireless kartice treba preneti na LAN karticu koja je zakačena na Ovislinka, a provajder treba da dopusti novoj MAC adresi konekciju na AP, dakle ništa komplikovano. Ta MAC adresa je najčešće MAC adresa LAN kartice, ali može da bude i MAC adresa Ovislink klijenta.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
felix
Gost
« Odgovor #2 poslato: Petak, 01. Jun 2007. 21:49:16 »

ok, hvala, no problem je sto nisam uspio naci adekvatni menu na web sucelju samog ap-a.
da li je dovoljno samo da ga postavimu client mod, a ostalo se desava na mreznoj kartici?
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #3 poslato: Subota, 02. Jun 2007. 04:22:51 »

Treba ga postaviti u klijent mod i podesiti SSID provajdera, a u pojedinim slucajevima treba ukljuciti i MAC clone.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>