Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Distribucija SUSE 10.1, ko ovo resi svaka mu cast!  (Pročitano 4744 puta)
Srbin do kraja
Gost
« poslato: Sreda, 28. Mart 2007. 14:13:09 »

kablovski internet
160 korisnika

Ruter suse 10.1 koji igra ulogu rutera i firewalla
korisnici maksimalno koriste internet skidanjem filmova igrica muzike
Kako na najlaksi nacin onemoguciti korisnike da guse mrezu kako bi ostali normalni korisnici mogli normalno da funkcionisu i koriste internet.

Kako i na koji nacin da im blokiram to, nemam pojma brate glup sam do sada samo radio rutiranje i nista vishe, pomagajte narode. Poludeo sam vise.
Hvala svima.
Sačuvana
beli0135
Gost
« Odgovor #1 poslato: Sreda, 28. Mart 2007. 19:57:29 »

Dobar nacin za to je da uvedes Proxy. Firewall+Proxy mozes da kontrolises bukvalno sve.
E sada, da bi blokirao, moras da ides od logike "sve je zabranjeno, sad cu da vidim sta cu da pustim", nego obratno, da zabranujes stvar po stvar.

Pogledaj malo dokumentaciju na google-u

Dobri linkovi:
SuSE Support forum: http://forums.suselinuxsupport.de/

http://www.tldp.org/

itd

Sačuvana
Srbin do kraja
Gost
« Odgovor #2 poslato: Sreda, 28. Mart 2007. 20:26:17 »

Ma nije meni problem zabrane i tkao to, mislim hocu samo da zabranim filmove i muziku mislim nenormalni su i poludecu vise, a nemam sa cime to da sprecim, isa/u nemogu da dignem jer nemamo legalizovanu kao ni 2003 server i sada dignem linux sta cu kud cu turim ga da rutira saobracaj i sve to fino, ali dalje nemam pojma sta da gledam

Brate duduk sam, ne znam kako da stavim proxy  neradim sa linuxom i ne znam da proxy instaliram ako mozes objasni mi kako se to radi budi laf pa idemo na pivo

Poludeo sam vise od goglanja sto je najgore to sam vec sam one forume pregledavao sto si mi dao ali sta mi vredi kad tamo recimo primer pise unesi ovu skriptu i sve ce da radi, gde ja to da unesem ebo ga ja   undecided

jebu me pa me rasturaju  undecided
Sačuvana
beli0135
Gost
« Odgovor #3 poslato: Sreda, 28. Mart 2007. 22:01:48 »

Mislim da i firewall i proxy (znam za Squid proxy) imaju filtere.
Mozes da zabranis svaki transfer gde se pominje ".avi", ".wmv", ".mp3"  itd..
Sačuvana
Srbin do kraja
Gost
« Odgovor #4 poslato: Sreda, 28. Mart 2007. 22:05:02 »

Pa kralju pomozi mi onda napisi mi kako to mogu da uradim ebo ga ti daj pomozi mi onda
Sačuvana
beli0135
Gost
« Odgovor #5 poslato: Petak, 30. Mart 2007. 11:53:22 »

Ne znam da ti pomognem na pamet. Ceo dan sam na poslu (xp) i kad dodjem kuci kasno uvece, muka mi je da upalim masinu.
Morao bih malo da pretrkeljisem.

Elem, za to vreme, probaj malo na googlu i wikipediji. Mislim da tamo ima sve napisano.

Potrazi sa kljucnim recima, firewall, proxy, squid
Sačuvana
DusanMStojanovic
Gost
« Odgovor #6 poslato: Ponedeljak, 02. April 2007. 12:24:29 »

Pomaze Bog Dragi Brate,

kao sto sam vec ranije pisao SUSE 10.1 je sa greskama i najbolje bi bilo da instaliras 10.2 i onda da probas da uradis sta si nameravao.

S bratskim pozdravom

Dusan M. Stojanovic
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>