Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kablovski net i Sun  (Pročitano 4125 puta)
ninjas
Gost
« poslato: Sreda, 14. Mart 2007. 00:29:24 »

Bio bih veoma zahvalan na komentaru nekoga ko koristi Solaris sistem  i kablovski net.
 Pozdrav i unapred hvala!
« Poslednja izmena: Sreda, 14. Mart 2007. 01:09:53 ninjas » Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Petak, 16. Mart 2007. 06:43:56 »

Nemam ovu kombinaciju, mada sam nekada radio na Solarisu. U čemu je problem?
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
ninjas
Gost
« Odgovor #2 poslato: Nedelja, 18. Mart 2007. 15:26:57 »

pa treba da ga podignem a koristim kablovski net, mislio sam ukoliko pravi veliki problem da odustanem..
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #3 poslato: Nedelja, 18. Mart 2007. 15:30:46 »

Zavisi kako se setuje taj kablovski Internet koji koristiš, ali svakako ne vidim neki veliki problem u tome. Ili treba staviti ethernet interfejs u DHCP klijent mod ili podesiti statičku IP adresu, DNS servere i default rutu.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
Indijanac
Gost
« Odgovor #4 poslato: Sreda, 21. Mart 2007. 02:26:08 »

Solaris je prevashodno pravljen za servere, tako da ne očekuj da će baš svako parče običnog Desktop hardwarea da ti radi.
Kao što znaš, na serverima se ne koriste nikakvi kablovski modemi i sličan jeftin hardware, tako da ćeš teško da nađeš nekog ko koristi kablovski modem pod Solarisom.

Najbolje je ako imaš neki ruter. Ne znam da l' za kablovski Internet provajderi daju nekakve rutere (ne znam nikog ko koristi kablovski Internet), al' za ADSL daju.
Kod nekih ADSL provajdera daju ruter ako korisnik napomene da koristi Mac, Linux, Solaris... ili neki drugi UNIX.
Pitaj provajdera da li postoji neka mogućnost da ti daju neki ruter ili nek ti kažu koji ruter da kupiš.
Sačuvana
ninjas
Gost
« Odgovor #5 poslato: Četvrtak, 29. Mart 2007. 09:53:09 »

sve je uspesno  odradjeno, automatski je sve odradjeno perfektno i radi savrseno. Solaris 10 tesko da se koristi za servere, ovo je poprilicno mocna varijanta za personalnu upotrebu. imam ga na laptopu i sve je korektno prepoznato, koristim i ruter, mada ne vidim zasto bi to olaksalo stvar..
pozdrav svima..
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #6 poslato: Četvrtak, 12. April 2007. 13:24:10 »

Molim te da li mozes da mi kazes da li je to ono izdanje koje salju za dz? Ja sam ga dobio ali ga nisam instalirao na lap, ne znam koliko mi mesta treba, a i sada imam neku frku oko faxa. Da li mi i mozes reci koji je lap u pitanju?

Hvala unapred,
Sale
Sačuvana
cober10
Gost
« Odgovor #7 poslato: Utorak, 16. Mart 2010. 13:16:40 »

Evo i mene drustvo na forumu.

molio bih nekoga da mi pomogne da konfigurisem Realtek NIX karticu pravilno posto nemam internet konekciju.
  Imam kablovski internet, imam Linksys ruter, pokusao sam i USB net adapter da instaliram ali nisam siguran kako plug&play radi u SUN Solaris10. Inace ja koristim Windows , a ponekad ser6linux ali posto ovaj zadnji nema drajvere za moju video karticu, slabo da i koristim na 640x480 default rezoluciji.
Racunar je x86 P4 2.8Ghz, 2 gb DDR PC3200 memorija.
  Sve ostalo je instalisano kako treba ali nemam Internet Sad
Hvala
« Poslednja izmena: Sreda, 17. Mart 2010. 05:51:29 cober10 » Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>