Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Ajax  (Pročitano 6176 puta)
ivana.d
Gost
« poslato: Četvrtak, 28. Septembar 2006. 19:03:41 »

Kao sto tema i kaze, mozda je vreme da se na forumu pojavi jos jedna oblast kao sto je na primer php, Java, etc. Predlozio bih aministratoru da uvede jos jednu temu "Ajax". Programiranje na klijentskoj strani ne slabi, vec je naprotiv sve jace i jace, pa mozda je ovo pravi trenutak da se pokrene jedna takva tema.
Mislim da bi to bilo korisno.
Sačuvana
vpetrov
Gost
« Odgovor #1 poslato: Utorak, 12. Decembar 2006. 13:32:06 »

Pa AJAX nije tehnologija ili programski jezik vec skup tehnologija ili, pre bih rekao buzzword. Zato ne vidim da bi AJAX trebalo da se pojavi kao posebna kategorija. Pre bi to bilo Javascript kao kategorija programskih jezika, jer JS to i jeste.
Sačuvana
ivana.d
Gost
« Odgovor #2 poslato: Petak, 15. Decembar 2006. 23:03:56 »

Mislim da nije bitno sta je Ajax, bitno je da ulazi na velika vrata, i da bi mi ljudi iz te branshe trebali to da ispratimo. Da postavimo jednu ozbiljnu diskusiju na tu temu, jer to je tehnologija koja je u naletu, i mislim da ce to biti tehnologija buducnosti. Moj predlog je bio da to bude kategorija, cisto da bude upadljivo, da ljudi znaju da tu mogu naci nesto korisno i upotrebljivo.
Sačuvana
vpetrov
Gost
« Odgovor #3 poslato: Ponedeljak, 12. Februar 2007. 18:33:13 »

Mislim da nije bitno sta je Ajax, bitno je da ulazi na velika vrata, i da bi mi ljudi iz te branshe trebali to da ispratimo. Da postavimo jednu ozbiljnu diskusiju na tu temu, jer to je tehnologija koja je u naletu, i mislim da ce to biti tehnologija buducnosti. Moj predlog je bio da to bude kategorija, cisto da bude upadljivo, da ljudi znaju da tu mogu naci nesto korisno i upotrebljivo.
Cisto informacije radi AJAX kao buzzword je relativno novi pojam, medjutim tehnologija bas i ne. Ono sto je ucinilo tehnologiju toliko popularnom je to da sada svi vodeci browseri podrzavanu ili imaju kao svoje 'native' XMLHttpRequest/XMLHTTP objekte (sem IE gde je to ActiveX komponenta). Sam Microsoft navedene tehnologije koristi vec dugi niz godina (Outlook web access), a drugi (medju njima i ja) slicnu tehnologiju ali sa iframe-ovima i bez posebnih browser objekata. Prema tome, nista novo i revolucionarno bas sad, vec buzzword, i po meni bi trebalo da bude kao tema u javascript forumu, ali ne kao zaseban forum.
Nemoj me shvatiti pogresno, nemam nista protiv AJAX-a kao skupa tehnologija (i sam sam napravio par stvari, podosta kompleksnih uz upotrebu AJAX-a) ali generalno imam protiv buzzword-ova, medju njima i AJAX.
Sačuvana
ivana.d
Gost
« Odgovor #4 poslato: Nedelja, 01. April 2007. 20:10:45 »

Ako moze objasnjenje sta su 'buzzwords'?
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>