Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Koju distribuciju za web server na laptopu  (Pročitano 4137 puta)
Psyche
Gost
« poslato: Subota, 26. Avgust 2006. 17:58:58 »

Dakle, malo specifican zahtev.

Radi se o ad hoc web serveru (Apache) koji ce se nalaziti na laptopu i biti u funkciji povremeno (oko 5 sati nedeljno). Server se pokrece radi hostovanje web aplikacije koja ce sluziti za testiranje studenta. Polaganje se vrsi iz racunarske ucionice i u jednom trenutku ostvaruje se 30-ak konekcija (3 grupe x 30 studenata x 1.5h termin).
Laptop je umrezen wireless-om i na njemu vec postoji Windows XP, ovaj Linux bi bio pridodat.

Sta preporucujete imajuci sve ovo u vidu?

Hvala unapred.

Konfiguracija:
Intel Pentium M 740
512 MB DDR2
80GB (4200 rpm)

Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 27. Avgust 2006. 14:31:32 »

Pa pazi, na toj konfiguraciji ce ti raditi bilo koji Linux distro. Sada verovatno zavisi od tebe koji ces odabrati, to je ipak stvar licne prirode. Mogao bi da pogledas ovu temu i uradis test da vidis sta ti odgovara, a mozes i po forumu da pogledas i zakljucis sta ti odgovara. Naravno, tu je i Distrowatch Sto se tice konekcija i svega, tu nema problema izdrzace Apache ok, on moze i mnogo vise od 30 konekcija da gura. Tako da kako se meni cini tu ne bi trebalo da bude nikakvih problema.
Sačuvana
Psyche
Gost
« Odgovor #2 poslato: Nedelja, 27. Avgust 2006. 21:53:44 »

Hvala, radila sam vec test, ali mislila sam na licna iskustva i preporuke, kao i savete u vezi sa ovakvom vrstom umrezavanja i na sta treba obratiti posebno paznju. Zanimaju me pre svega pouzdanost, brzina i podrska za wireless.

OS ce da sluzi iskljucivo tome, bar za pocetak. Nisam nikad radila sa Linuxom.
« Poslednja izmena: Nedelja, 27. Avgust 2006. 21:59:02 Psyche » Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #3 poslato: Nedelja, 27. Avgust 2006. 22:44:35 »

Pa pazi, sto se tice wireless-a, sve zavisi od opreme koju imas. Ja sam do sada probao dosta distroa, Mandrake, Mandriva, Fedora, Slackware, Vector Linux... i mogu ti reci da ne mogu da se pozalim nesto puno ni na jedan od njih. S'obzirom da si pocetnik, moja preporuka bi bila Mandriva, koja je stvarno napravljena tako da svaki pocetnik moze da se snadje u njoj bez problema. Dolazi na DVD-u, imas dosta paketa, sve ti je manje vise podeseno, ne moras da se mucis, a sto se tice web servera ja sam bas na Mandrivi dosta stvari uradio sa Apachijem koji dolazi bas uz nju, bez ikakvih kompajliranja i sl. Dakle, sa njom ces i najmanje muke da imas oko podesavanja web servera, sto se tice pouzdanosti, tu su sada price tamo - ovamo po netu. Neki je hvale, drugi kazu da nije bas nesto. U tom sucaju bi ti mozda Fedora bila bolja, koja je takodje sjajan sistem. Takodje, postoji i Ubuntu server verzija, ali o njoj ne znam nista puno, tako da ne bih zeleo da ovde iznosim pogresne stvari. Dakle, odluci se za jedan od ova dva, kreni u pustolovinu, i ako imas problema nas forum je tu da ti pomogne Smiley

Pozdrav.
Sačuvana
bangde92
Novi član
*
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #4 poslato: Ponedeljak, 21. Jun 2010. 04:46:35 »

ne moras da se mucis, a sto se tice web servera ja sam bas na Mandrivi dosta stvari uradio sa Apachijem koji dolazi bas uz nju
Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>