Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Suse 10.1 i wireless  (Pročitano 3261 puta)
lukareli
Gost
« poslato: Četvrtak, 29. Jun 2006. 10:11:18 »

Postovanje i dobar dan,

Imam jedan omanji problem naime radi se o tome da sam nedavno instalirao Suse 10.1 na laptop i bilo je tu nesto na misice da se izadje na internet ali zahvaljujuci svojoj tvdoglavosti uspeh nekako da to uradim uspesno.E,onda nastaje jedna kvaka koju ne mogu da resim naime svaki put pri restartu i ponovnom podizanju sistema KNetwork Manager mi trazi da ukucavam key za pristup wireless mrezi.
Ako ste me dobro razumeli(a verovatno niste),tragam za nekim automatskim konektovanjem kao sto je to slucaj na XP-u,jednom kad mu ukucas key i on prepozna mrezu ti si konektovan,e to mi treba!!!
A onako usput da pitam,primetio sam da mi internet sa Linux-a poprilcno sporiji u odnosu na surf sa XP-a??da li tu i postoji neka caka oko settings-a???

Pozdrav i hvala smiley
Sačuvana
sky_one
Gost
« Odgovor #1 poslato: Četvrtak, 29. Jun 2006. 15:12:52 »

Ja sam isto novi korisnik linuxa mislim da je tvoj problem u tome sto si podigao sigurnosni nivo na visi pa te stalno pita za password verovatno i za svaki folder sto se tice surfa meni je Linux daleko brzi od Xp tako da je to relativno.Toliko. smiley
Sačuvana
lukareli
Gost
« Odgovor #2 poslato: Četvrtak, 29. Jun 2006. 22:48:16 »

Nesto ne mogu da se setim da sam negde postavljao bilo kakve zabrane ili tome slicno.E sad moguce da sam nesto negde prevideo,uglavnom sam terao sve po default-u,sitne izmene oko particija samo to nista vise.Cak sam i firewall iskljucio.Ako moze mala pomoc oko toga gde  bih trebalo pogredati oko tih nivoa zastite.

p.s.Oko surfa,jer si radio neka podesavnja ili sve ostavio kako je on namestio??

Pozdrav i hvala na javljanju smiley
Sačuvana
sky_one
Gost
« Odgovor #3 poslato: Petak, 30. Jun 2006. 04:48:45 »

Pa nisam nista podesavao za surf mozilla firefox galeon opera savrseno rade pri instalaciji si postavio visi nivo u konfiguraciji kompa mozes da stavis na standardni nivo  nema potrebe za vecom zastitom Linux je sam za sebe tvrdjava Toliko. smiley
Sačuvana
lukareli
Gost
« Odgovor #4 poslato: Subota, 01. Jul 2006. 07:58:44 »

Citat
...pri instalaciji si postavio visi nivo u konfiguraciji kompa mozes da stavis na standardni nivo ...

`Ajde ako nije neki problem,kazi kako da sad vratim taj nivo,uostalom gde da uopste proverim koji je trenutno nivo zastite.Lunjao sam i trazio ali nisam uspeo nigde da nadjem tako nesto,verovatno je to zato sto sam i sam jos uvek pocetnik u ovom svetu.

Pozdrav i hvala unapred smiley
Sačuvana
sky_one
Gost
« Odgovor #5 poslato: Subota, 01. Jul 2006. 10:53:00 »

To ti je u Cinfifguration/Configuration your computer onda ce ti traziti password i tu samo vrati na standardni kad budes restartovao primenice promenu.Nije tesko ili ako bas nemozes da se snadjes reinstaliraj ga pa pazi sta te pita.Ti si kao i ja obicni korisnik za sad nema potrebe za vecoim security level. smiley
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>