Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Fedora C5 i USB ADSL Problem  (Pročitano 4425 puta)
eraser
Gost
« poslato: Nedelja, 18. Jun 2006. 16:34:25 »

Instalirao sam Fedoru C5 i ne mogu da se ulogujem na mrezu!Da li ima ko da je raspolozen posto sam nov na Linuxu da mi korak po korak objasni kako da podesim izlaz na mrezu?Inace radi se o Sezampro USB ADSL (Connexant Acces Runner)Jos nesto,dioda na ruteru neprekidno svetli kada sam pod Fedorom,ali ne mogu nigde da nabodem hardver!Molim vas ,ovo je tako frustrirajuca situacija ,a toliko zelim da se potpuno prebacim sa Winblows-a!Hvala svima koji bi bili ljubazni da mi pomognu! huh
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 18. Jun 2006. 17:27:41 »

Ako modem ima ethernet priključak, poveži se preko njega i zaboravi na USB.

Ako ne, Fedorin kernel već ima drajver (pogledaj lsmod kao root, trebalo bi da je učitan cxacru modul), ali mislim da treba da namestiš firmware zasebno, pogledaj:

http://accessrunner.sourceforge.net/
Sačuvana

eraser
Gost
« Odgovor #2 poslato: Nedelja, 18. Jun 2006. 17:44:11 »

Hvala na odgovoru,medjutim mene nesto drugo muci?Kako sam procitao trebao sam da instaliram jos dva dodatna paketa da bih mogao fino da podesim vezu kod nasih provajdera,a to su (linux-atm i linux-atm-libs)sto sam i uradio,ali zasto lampica svetli na ruteru neprekidno?To bi trebalo da znaci da je ruter prepoznat,ali kada hocu da setujem parametre za uspostavljanje mreze ne mogu nigde da nadjem Connexant Acces Runner:Kakav je postupak kod setovanja,NOVAJLIJA sam na Linux-u huh
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #3 poslato: Nedelja, 18. Jun 2006. 17:53:18 »

Na znam za te pakete, sve bi trebalo da je već uključeno u modernijim distribucijama. Gde si čuo za njih, odakle si ih preuzeo?

Što se ostalog tiče, nemam pojma, nemam tvoj hardver. Da, Linux ga prepoznaje (kao što rekoh, drajver već postoji u kernelu), ali pošto uređaj nije dobio firmware od drajvera, ne zna šta da radi dalje i zaglupi se -- znači kao i da ne postoji.

Namesti firmware, valjda je sve opisano na gornjem linku. Još jednom, ne možemo da znamo ceo postupak unapred jer ne sedimo za tvojom mašinom i nemamo tvoj hardver. Moraćeš da pitaš _konkretna_ pitanja ako nešto nije jasno.
« Poslednja izmena: Nedelja, 18. Jun 2006. 17:58:31 milosk » Sačuvana

Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>