Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Preslovljivač  (Pročitano 8707 puta)
maddox
Gost
« poslato: Utorak, 04. April 2006. 22:28:41 »

Dakle, ovde možete slati svoje komentare, predloge i kritike o Preslovljivaču.
Sačuvana
JovanT
Gost
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 10. April 2006. 10:21:05 »

На први поглед скрипта лепо изгледа и ради. Браво! Ја сам ово хтео давно да урадим и успео да извршим конверзију из ћирилице у латиницу али обратно ми није ишло пошто јако слабо стојим са регуларним изразима Smiley.

Углавном, ево мог мишљења шта се треба наћи у Пресловљивачу:

1. Требало би омогућити корисницима да Пресловљивач користе на свим страницама неког сајта. Дакле, било би пожељно заменити све линкове тако да показују на http://domen.com/putanja_do_preslovljivaca/index.php?url=http://pravi-url.com па да корисници аутоматски добијају ћириличну или латиничну верзију следеће стране а не да им се приказује непресловљена страна.
2. Направити да се речи које имају страна слова (w, x, y, q) у себи не пресловљавају (јер нису на српском језику) већ да се приказују у оригиналу.
3. Изменити функцију preslovi тако да не ради echo садржаја већ да тај пресловљени садржај смешта у неку променљиву. Тиме корисник може да тај садржај додатно обради па да га тек после "штампа".

Надам се да ћу ове моје предлоге ускоро видети уграђене у Пресловљивач. Ако се сетим још нечега, додаћу касније.

Све најбоље, поздрав!
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 10. April 2006. 19:44:08 »

Pozdrav Jovane, i hvala ti što si pogledao Preslovljivač.

Kao što sam već naveo i na sajtu, trenutno nemam vremena da menjam Preslovljivač, ali naravno da će izmene biti napravljene. Hvala ti za ovaj predlog sa potpunim online preslovljavanjem stranica, toga se još nisam setio. Kao što sam naveo, planirao sam da sredim problem sa slikama, ali i ovo je moguće uraditi. Što se tiče tvog drugog predloga, takođe sam i ja svestan tog problema i naveo sam da će uskoro Preslovljivač dobiti i rečnik u koji će se stavljati reči koje neće biti preslovljene prilikom preslovljavanja. Što se tiče trećeg predloga, trenutno koristim echo da bih prikazao preslovljene srane, ali ako hoću vraćanje i to nije problem, treba mu samo kazati da vraća to iz funkcije, i to staviti na isto mesto u nizu. Tako da iskusnijim korisnicima i  to nije problem, to je intervencija na kodu koja traje svega 5 minuta Smiley

Ali naravno, napraviću nekoliko verzija skripte, čim nađem malo vremena, ali kao što sam naveo, trenutno imam jedan važan projekat, a to je upis na fakultet, tako da i nemam vremena da se bavim puno stvarima sa strane.

P.S. Toliko sam zauzet da čak ni cooler na grafičkoj nemam vremena da zamenim, radi mi mašina ko motokultivator Smiley
Sačuvana
Nix
Gost
« Odgovor #3 poslato: Petak, 13. Jun 2008. 20:42:08 »

Jes malo stara tema, al dobro Smiley
Evo preslovljivaca Cheesy

http://todicsoft.com/CirilicaVeb/

postoji i desktop verzija...

Delo je dragog nam Toxija Smiley
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj