Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Ne radi ping kroz Mikrotik ruter  (Pročitano 4157 puta)
Grof Vlad
Gost
« poslato: Četvrtak, 09. Mart 2006. 00:19:01 »

Pretrazio sam forum, ali nemogu da nadjem odgovor na pitanje. Pa bi zamolio dobre ljude da mi pomognu.
Vec dobrih mesec dana, pokusavam da nastelujem mikrotik-a, i sad kad sam napokon sve podesio, ponovo nesto nije u redu.
Sta se desava, nemogu da ping-ujem DNS, sam Mikrotika radi ping prema mojoj masini, i sa njega ping radi prema provajderu, ali ja sa svoje masine nemogu da pingujem provajdera tj. DNS. Koliko sam shvatio u pitanje je firewall. Da li neko moze da mi da neki savet u vezi toga, ili bar neki link na kome bi mogao da 
saznam nesto o tome. U stvari bitno mi je da nadjem primer kako bi to trebalo da uradim.
Unapred zahvalan. 
« Poslednja izmena: Četvrtak, 09. Mart 2006. 02:09:35 acim » Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Četvrtak, 09. Mart 2006. 02:08:32 »

Po defaultu Mikrotik dozvoljava ICMP saobraćaj. Verovatno će biti najlakše da preinstaliraš ruter i da ne čačkaš firewall dok ne ukapiraš kako to radi. Da li ti radi uopšte ping ka drugim mašinama na Internetu?
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
Grof Vlad
Gost
« Odgovor #2 poslato: Četvrtak, 09. Mart 2006. 19:42:25 »

Ja sa Mikrotik-a svi ping-ovi rade. ali sa moje masine pingujem samo Mikrotik tj. obe mrezne karte. ali ne dobijam izlaz na net.
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #3 poslato: Četvrtak, 09. Mart 2006. 21:23:20 »

Da li si uradio NAT-ovanje na spoljnom interfejsu?
Sačuvana

Grof Vlad
Gost
« Odgovor #4 poslato: Četvrtak, 09. Mart 2006. 23:49:54 »

Ne, dolazimo do one stvari sto ja bas neznam. Sta god da podesim, nece, verovatno nisam dobro uradio. Da ne bih previse davio, da li postoji na net-u neki primer kako to treba da se uradi. Znaci stavljene neke adrese kao primer, i kako to treba podesiti. Da bih ja to podesio. Tako sam otprilike podesio i Mikrotik-a. Trebalo mi je puno vremena, ali je vredelo. Smiley
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #5 poslato: Petak, 10. Mart 2006. 07:16:18 »

/ip firewall nat chain=srcnat out-interface=ether1 action=masquerade

U ovom pravilu samo zameni ime izlaznog interfejsa, u ovom primeru ehter1, sa pravim imenom interfejsa u tvom slučaju.
Sačuvana

Grof Vlad
Gost
« Odgovor #6 poslato: Petak, 10. Mart 2006. 19:54:29 »

Ne mogu da verujem, radi! Smiley Odusevljen sam! Hvala puno!
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>