Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Editori  (Pročitano 9073 puta)
ivana.d
Gost
« poslato: Sreda, 22. Februar 2006. 15:49:27 »

U radu intenzivno koristim dva odlicna editora pod Linuxom, 'Kate' i 'Quanta' ali mi treba jos neki editor, pa bih hteo da cujem iskustva drugih programera. Vec sam pogledao nesto kao nedit, emacs ili vim, ali mislim da ima i boljih.
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Sreda, 22. Februar 2006. 16:37:23 »

Npr. SciTE
Sačuvana

maddox
Gost
« Odgovor #2 poslato: Sreda, 22. Februar 2006. 22:05:29 »

Pa ja sam do sada koristio Vim, Quanta, Gedit i Kwrite i mogu da ti kažem da mi je sve jedno Smiley Ali mi se u početku najviše svidela Quanta zbog dopunjavanja ( promenjive, html tagovi,... ). Tako da ako voliš da malo brže pišeš onda je Quanta OK, a ako ti je bitno samo to da ti editor obeležava sintaksu, onda je bilo koji od gore navedenih OK.
Inače, Quantu sam prestao da koristim jer mi je iznenadno pucala, tako da me je to nerviralo. Sada najviše koristim Vim.
Sačuvana
SuperFly
Gost
« Odgovor #3 poslato: Ponedeljak, 10. Jul 2006. 18:35:52 »

ZendStudio 5, ebdljivo najkompletnije resenje za PHP
Sačuvana
vpetrov
Gost
« Odgovor #4 poslato: Ponedeljak, 12. Februar 2007. 18:35:07 »

Ako ti treba mali i dobar editor za (skoro) sve platforme pogledaj SCiTE http://www.scintilla.org
Sačuvana
mire
Gost
« Odgovor #5 poslato: Ponedeljak, 16. April 2007. 23:57:26 »

gvim
Sačuvana
DusanMStojanovic
Gost
« Odgovor #6 poslato: Petak, 04. Maj 2007. 02:32:56 »

Помаже Бог Драга Браћо и Сестре,
Поштоване Даме и Господо,

све је добро када системи добро раде.

Али када системи не раде како се мора онда је тек ужас, који никога неможе да изостави.

То ми се надас десило јер сам мислио да ће ми ЛИНУХ можда моћи помоћи:
                             Имам ВИНДОВС ХП Проф. и ЛИНУХ УБУНТУ 6.10 ЕВОЛУТИОН итд.. паралелно јер обоје имају грешака на све стране.
                             Хтео сам да скинем слике са мојег дигиталног фотоапарата практика дигицам 3 и добио грешке са свих страна.
                              Софтваре за слике поправити аутоматски нисам нашао. Све ручно тј оставио за боља времена.
                            Имам неки херох скенер терач који сам још код виндовса ненамерно скинуо. Сада не могу нигде да га избришем. Нико неда а
                             ништа  не казују (ни виндовс ни ЛИНУХ). Ја се сада само питам ко пише такве програме да нико ништа не може да ради ?

Из овог и још много других разлога (ја командујем са рачунаром, а не рачунар са мном. Уместо да ја са ДУМП софтњером све што је непотребно избришем значи само што ми треба и то сада видим да сви краду једни од других неки боље а неки лошије онда тражим СУПЕРЕКСПЕРТЕ за ДУМП  ПРОГРАМ који све може, али га инсаајдери не дају никоме. Који је тај безобразлук да се 65% рачунара сакрива од јавности ? Уместо да претраживач све нађе и покаже он трећину покаже а две трећине сакрије.

Такођер ме интересује колико процеса је минимум да ЛИНУХ ради, а колико максимум ? Ко зна то и где може да се види у ЛИНУХУ ?

То би било опет после неколико недеља другог посла а сада опет ЛИНУХ.

Ја имам само 37 година искуства од великих и 3 године од малих рачунара на овоме свету.

Урадимо нешто што нигде не постоји:  ЈЕДНОСТАВНО ДОБРО и БРЗО да свако ко зна да чита и пише може да се служи са јединственим пакетом софтњера што само ми ту треба да урадимо и то све за само 12 месеци под условом да смо спремни да радимо поштено и добро и да се покажемо свету само ту у ОТАЏБИНИ јер остали ће да навале да нам то узму. Сви могу где има струје од ЕПС-а да користе наш  РАЧУНАР најмање 5 година без икакве ПРОМЕНЕ јер вируса, тројанаца, спај и осталога дјубрета неможе да се протури,

Само особе са најбољим знањем, моралом, издржљивосћу, напором  као ПРАВОСЛАВНИ СРБИ на салашу да ураде такав поасо.

с братским поздравом
с поштовањем

Душан М. Стојановић

УРАДИМО, ПАТЕНТИРАМО   
Sačuvana
**ARAGORN**
Gost
« Odgovor #7 poslato: Utorak, 08. Maj 2007. 21:47:43 »

Interesuje me samo jedna stvar iz prethodnog posta a to je koji je ovo distro g-dine Stojanovicu?

ЛИНУХ УБУНТУ 6.10 ЕВОЛУТИОН  huh

Pozdrav!
 afro
Sačuvana
beli0135
Gost
« Odgovor #8 poslato: Sreda, 09. Maj 2007. 02:27:29 »

Pola nisam razumeo, iskreno... mozda zato sto je na cirlici. Nisam navikao da citam teh izraze na cirlici.
Ono sto sam razumeo mogu da odgovorim.
Nema minuma za linux procese. Zavisi sve od distroa.
Max je 65536 procesa za bilo koji distro.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>