Stranice: [1] 2   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Linux IT Akademija  (Pročitano 22100 puta)
BrokeBody
Gost
« poslato: Subota, 11. Februar 2006. 02:40:19 »

Jel' zna neko nesto o ovoj Linux It Akademiji? Kakvo znanje prenose, koliko je jak sertifikat...?

Hvala.
Sačuvana
hans21
Gost
« Odgovor #1 poslato: Utorak, 21. Februar 2006. 10:23:58 »

Ako mene pitas, ja ti samo mogu preporuciti Red Hat-ov kurs za Linux koji se povremeno odrzava ... U pitanju su RHCT i RHCE kursevi za Linux kojima se dobijaju najjaci sertifikati u IT svetu. Jedan ovakav kurs je prosle godine negde u septembru, cini mi se, odrzao profesor Dusan Starcevic sa FON-a na istom fakultetu i kurs je kostao nekih 50 000 dinara sa sve PDV-om, tako da mislim da ako je i za RHCE isto tako neka cena, a verovatno i jeste, ovo bi ti se u svakom slucaju vise isplatilo.

Josh jednom napominjem, ovo su Red Hat-ovi kursevi koje organizuju nasi ljudi u saradnji sa njima, sto znaci da sve rade po njihovim standardima i koliko mi jedan drugar rece, zadatke dobijaju 1 sat pre ispita iz Red Hat-a, USA.

Starcevicev mail probaj da nadjes ili na www.fon.bg.ac.yu ili na www.vets.edu.yu, pa ga pitaj hoce li biti neceg slicnog uskoro. Ako ne nadjes javi, pa cu ja da pogledam na faks-u kada odem. Ti kursevi su skup sport ... ali je opet lepo ulagati u tako nesto ako ces odmah posle time da se bavis.

Pozdrav!
Sačuvana
BrokeBody
Gost
« Odgovor #2 poslato: Utorak, 21. Februar 2006. 17:21:54 »

E hvala ti ko bratu rodjenom!!! smiley Ja mislio da od odgovora nece biti nista, kad ono, shocked . Nisam nasao mail bas tog profesora, ali sam ipak poslao mailove na onaj javni koji su izbacili u Kontakt delu, ali mi jos uvek niko nije odgovorio. sad

E sad, ono sto mi ekstra odgovara je to sto me bas Red Hat (Fedora) zanima, a naravno da planiram da se kasnije i bavim ovime. smiley

Da li bi mogao, molim te, da se raspitas u vezi ovoga kad budes otisao na faks?

Hvala.
Sačuvana
hans21
Gost
« Odgovor #3 poslato: Utorak, 21. Februar 2006. 19:30:57 »

Ok, matori, "no frks" ... Idem na faks u petak tako da mozes da ocekujes moj odgovor u popodnevnim casovima, ako ne i ranije... Znam da je jedno vreme obavestenje o tom kursu bilo na FON-ovom sajtu. Tu je bilo sve, cak i Starcevicev mail na koji su se ljudi prijavljivali. Medjutim, kako je FON "Micro$oft-oriented" fakultet, sve sto ima veze sa Linux-om oni brze-bolje skinu sa sajta - jednom recju: DZIBERI !

I ja sam razmisljao da prijavim RHCT kurs, ali kako sam tada imao neke ispite i cena bas i nije sitnica, to je otpalo. Mozda neki drugi put. Valjda ce da organizuju nesto ove godine u isto vreme, a evo i prilike da saznamo.

Sačuvana
hans21
Gost
« Odgovor #4 poslato: Petak, 24. Februar 2006. 20:16:37 »

Vidi ovako, nisam danas uspeo da bilo sta saznam na faks-u, ali sam uspeo da prodanjem neki njegov mail, koji pitanje je da li covek josh uvek proverava. Ako od ovoga ne bude nista, pogledacu da pronadjem kolegu sa faksa koji je polagao pomenuti kurs, pa cu da ga pitam za mail i za te kureseve.

Za sada probaj ovaj mail:

starcev@fon.bg.ac.yu

U svakom slucaju, ako ovo ne bude pomoglo, videcu da od ponedeljka nadjem jednog od asistenata koji je vec RHCE pa cu da ga pitam ...
Sačuvana
BrokeBody
Gost
« Odgovor #5 poslato: Petak, 24. Februar 2006. 22:12:02 »

OK
Hvala
Sačuvana
muflon
Gost
« Odgovor #6 poslato: Subota, 25. Februar 2006. 19:19:05 »

Ja znam ljude koji drze kurseve linuxa na etf-u i mogu ti reci da imaju dosta iskustva sa linuxom i da mozes dosta od njih da naucis.
 Na osnovu stecenog znanja mozes da polazes za neke od LPI (Linux Professional Institute) sertifikata koji ne zahtevaju poznavanje odredjene distribucije vec standardnih alata u Linuxu.  ETF je i naveden na lpi sajtu (pored ceta i guidansa) da je lpi certification centar odnosno to su VUE certification centri a preko njih mogu da se zakazu izgleda i LPI testovi. Mislim da su im i kursevi tako prilagodjeni da odgovaraju LPI nivoima.
Sačuvana
BrokeBody
Gost
« Odgovor #7 poslato: Subota, 25. Februar 2006. 19:38:11 »

Hvala svima. smiley

Meni trebaju konkretne informacije - Koliko je jak sertifikat? Kada, gde, kako moze da se upise...?
Sačuvana
hans21
Gost
« Odgovor #8 poslato: Subota, 25. Februar 2006. 20:04:20 »

Ti kursevi na ETF-u se tamo odravaju vec neko vreme ... koliko je sertifikat jak, moram priznati da nemam pojma. Sto se tice sertifikata koje sam ti ja preporucio, ponavljam, u IT svetu se RHCE smatra za najjaci sertifikat koji postoji ... Tako da je ako mene pitas ovo sigurna investicija.
« Poslednja izmena: Subota, 25. Februar 2006. 20:09:09 hans21 » Sačuvana
BrokeBody
Gost
« Odgovor #9 poslato: Subota, 25. Februar 2006. 20:08:05 »

Ovaj profesor mi jos nije odgovorio. Pitaj tvog druga za mail.

Hvala.
Sačuvana
hans21
Gost
« Odgovor #10 poslato: Subota, 25. Februar 2006. 20:09:43 »

Ok
Sačuvana
hans21
Gost
« Odgovor #11 poslato: Ponedeljak, 27. Februar 2006. 21:08:49 »

Evo, nasao sam ti mail-ove Starcevica (koji je organizovao kurseve) i Bojana Jovanovica, asistenta na FON-u koji je kurseve drzao:

Dusan Starcevic:

starcevic.dusan@fon.bg.ac.yu

Bojan Jovanovic

bojov@fon.bg.ac.yu

Ajd' saznaj hoce li biti kurseva pa javi, mozda se i ja prijavim ...

Pozdrav!

Sačuvana
BrokeBody
Gost
« Odgovor #12 poslato: Utorak, 28. Februar 2006. 00:36:59 »

Poslao sam im mail... Sad samo da sacekamo odgovor.

Hvala ti puno.
Sačuvana
BrokeBody
Gost
« Odgovor #13 poslato: Utorak, 28. Februar 2006. 08:37:54 »

Evo sta kaze:

Citat
U toku su zavrsne pripreme za otvaranja LINUX centra (21. mart ove godine), nakon cega ce ponovo poceti drzanje kurseva. Postoje dve vrste - akademski (studentski) i profesionalni. VAs mail prosledjujem i asistentu Bojanu Jovanovicu koji vodi ove kurseve, pa cete biti pravovremeno obavesteni.
Sačuvana
BrokeBody
Gost
« Odgovor #14 poslato: Utorak, 28. Februar 2006. 13:50:53 »

Evo i maila od Bojana...

Citat
1. Akademski - za studnete BU sa pristupačnijom cenom od RH kurseva i više okrenuti upotrebi Linux-a. Ovi kursevi su u pripremi. Za sada postoji samo osnovni nivo. Trajanje kurseva će biti prilagođeno obavezama studenata. Veći broj dana, manje sati dnevno...
2. RH kursevi koji su zvanični kursevi sa materijalima i standardima koje diktira sam RH. Mi smo zvanični trening centar/partner RH-a i moramo se pridržavati toga, jer se na osnovu njih dobijaju sertifikati. Trajanje ovih kurseva je 4 dana (od 09-17h sa pauzom od jednog sata) + 1 dan ukoliko se posle kursa zahteva i ispit za sertifikat.
Za detaljnije informacije o kursevima : https://www.redhat.com/training/rhce/courses/
RHCT/RHCE kursevi su administratorski kursevi i kreće se redom znači prvo RH033, pa sve do RH300, znači 5 kurseva do RHCE sertifikata.
RHCT je RedHat sertifikovani tehničar
RHCE je RedHat sertifikovani inženjer
Za sve što se tiče RH-a je potrebno ipak neko predznanje o Linux-u da bi se uspešno savladali.
Cene RH kurseva određuje zastupnik RH-a za Balkan i biće prilagođene našim uslovima.
Sertifikati su kod nas, nadam se da će se uskoro promeniti, jaki koliko i svi ostali sertifikati koji se dobijaju kod nas. Ali zato napolju je neka druga priča. Po dobijenom sertifikatu vi dobijate i RH cert.no. koji se može ukvek verifikovati na RH sajtu. I kao referenca je jedan ogroman plus.
Sačuvana
Stranice: [1] 2   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>