Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: QT/QT embedded  (Pročitano 5628 puta)
andout
Gost
« poslato: Utorak, 13. Decembar 2005. 14:47:59 »

Interesovanja i realizacije!

Cao. Da li se neko interesuje za QT ili ga vec dobro poznaje?
Uspesno sam uradio neke delove na planu QT embedded (portovao sam lib na odredjenu platformu), ali imam dosta problema na koje dalje nalazim u praksi. Trazim ljude koji su zainteresovani za QT programiranje ili one koji ga vec dobro poznaju.
Sačuvana
damirdj
Gost
« Odgovor #1 poslato: Četvrtak, 09. Februar 2006. 06:53:59 »

Ja se ubih sa Qt-om za seminarski iz grafike
pitaj, mozda i mogu nesto da ti pomognem
mada verovatno i ne previse
Sačuvana
andout
Gost
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 06. Mart 2006. 14:19:52 »

U svakom slucaju super je sto si se javio.
Uspeo sam da portujem qt/embedded 3.3.4 na jednu embedded platformu, ali imam problema sa iscrtavanjem glavne(prve) forme aplikacije. Stoga cackam po samoj biblioteci i pokusavam da provalim glavnu petlju u qapplication_qws.cpp.
Zanimljivo zvuci "seminarski iz grafike". Kakvu si aplikaciju pravio?Verovatno razbijas sa grafikom?Jesi pravio neke svoje graficke objekte?
Sačuvana
IvanBos
Gost
« Odgovor #3 poslato: Četvrtak, 06. April 2006. 10:50:12 »

Interesovanja i realizacije!

Cao. Da li se neko interesuje za QT ili ga vec dobro poznaje?
Uspesno sam uradio neke delove na planu QT embedded (portovao sam lib na odredjenu platformu), ali imam dosta problema na koje dalje nalazim u praksi. Trazim ljude koji su zainteresovani za QT programiranje ili one koji ga vec dobro poznaju.

Na http://computerbooks.web.com imas puno literature na engleskom, izmedju ostalog i knjigu "C++  GUI Programming with Qt3" u kojoj ima dosta toga. Ona se nalazi u sekciji Languages/C++.

pozdrav,
Ivan Boskovic
Sačuvana
andout
Gost
« Odgovor #4 poslato: Četvrtak, 06. April 2006. 13:56:54 »

Da, naravno, znam za tu knjigu i nekoliko puta sam je vec procitao, sto celu sto pojedine delove koji su mi bili potrebni. Mislim da sam video da jedana od nasih izdavackih kuca ima u pripremu tu knjigu i da ce uskoro da izadje na srpskom jeziku, ako vec nije.

Da li neko ima iskustva u qt programiranju? Interesuje me kako da napravim nove graficke objekte(mimo standardnih) recimo da napravim neko dugme koje ce imati oblik koji dizajneri naprave?
Sačuvana
dens
Gost
« Odgovor #5 poslato: Petak, 23. Jun 2006. 20:06:53 »

Citat
Mislim da sam video da jedana od nasih izdavackih kuca ima u pripremu tu knjigu i da ce uskoro da izadje na srpskom jeziku, ako vec nije.

Nadam se da to nije Kombib, jer ćeš se čitanjem tog izdanja više smejati i čuditi nego imati koristi od istog...
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>