Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Backup  (Pročitano 6723 puta)
ivana.d
Gost
« poslato: Ponedeljak, 21. Novembar 2005. 14:02:28 »

Zeleo bih da mi neko preporuci neku alatku za backup baze podataka. Pronasao sam na Internetu nekoliko alatki, ali bih voleo da cujem i druga misljenja. Trenutno citam o "Active SQL Backup" software-u, i cini mi se  vrlo jednostavan za upotrebu, narocito sto ja planiram da radim Increment backup. Takodje sam pronasao alat "Backup Watcher for MySQL" pa bih voleo da cujem iskustva drugih korisnika.
Unapred hvala.
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #1 poslato: Subota, 26. Novembar 2005. 18:29:15 »

Pazi, ja do sada nisam imao potrebe za nečim sličnim, ali što se tiče backup-a na mom hostingu nema nikakvog panela tako da sam restore MySQL baze radio ovako:
mysql -h nesto.com -u username -p baza1 < baza1.sql
verovatno bih backup radio obrnuto.
Na hostingu se inače nalazi phpBB forum, tako da backup nije problem. E, sada, pretpostavljam da bi instaliranje ovakve aplikacije ( o kojoj ti govoriš rešilo ovaj moj problem ).
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #2 poslato: Nedelja, 27. Novembar 2005. 23:13:41 »

Napravih lapsus u prethodnom postu embarassed  . Backup bih radio ovako:
mysqldump -h nesto.com -u username -p baza1 > baza1.sql
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #3 poslato: Subota, 26. Avgust 2006. 15:01:00 »

Pitao sam se kako bih na moj gore navedeni nacin uradio backup baze, ali kada se prilikom instalacije CMS-a kao host baze navodi localhost. Dakle, prilikom konekcije na bazu iz php-a kao parametar host stavljam localhost. Naravno, sa moje masine nije moguce da na ovaj nacin odradim backup, iz zato sto ne mogu da navedem pravi parametar za flah -h. Da li neko zna kako bih mogao da resim ovaj problem?
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #4 poslato: Nedelja, 27. Avgust 2006. 11:42:21 »

Kao ime hosta navodiš ime mašine na kojoj se nalazi MySQL server. Ako je u pitanju hosting kod nekog provajdera i ako u skriptama koristiš localhost, onda je ime hosta sa remote mašine upravo ime domena koji hostuješ, recimo www.maddox.com, ako je u pitanju taj domen. Pak, moguće je da je provajder podesio mašinu tako da ne prihvata konekciju na MySQL port sa udaljenih mašina, što je dodatni problem. Ukoliko je tako, instaliraj softver phpMyAdmin koji sadrži backup i restore baze, čak može backup da pošalje i na mail, ako se dobro sećam.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
crax0
Član
**
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #5 poslato: Nedelja, 26. Septembar 2010. 21:26:52 »

Da phpMyADmin je izuzetan , nisam probao slanje na mail ,ali nudi odlinu funkcionalnost kada je u pitanju pravljenje BCP baze , mozes backup-ovati i odredjene sekcije ne celu bazu, mozes sacuvati sa enkripcijom , sacuvati kao txt fajl ima dosta opcija
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>