Stranice: 1 [2] 3   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Intel 536ep modem driver  (Pročitano 22529 puta)
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #15 poslato: Ponedeljak, 25. Jul 2005. 11:20:21 »

Ok, valjda je kompilacija prošla ok, sad ćemo da vidimo šta dalje...

Prvo proveri da li se Intel536.ko stvarno nalazi u /lib/modules/2.6.10-kanotix-8/kernel/drivers/char (trebalo bi da je i to ok kako kažeš ali za svaki slučaj).

E sada kada odradiš "depmod -a" i "modprobe Intel536" (ne treba ti ono "sudo" ispred ako si se prethodno već prebacio u root-a sa "su -") pokreni i "lsmod" što će ti izlistati sve učitane module. Da li je Intel536 među njima? Da li ima "1" ili neki drugi broj pored? Da li takođe postoji red sa "536ep" u datoteci /proc/devices?

Druga stvar, Kanotix, za razliku od Ubunta, izgleda ne koristi udev sistem koji je zadužen za automatsko pravljenje datoteka u /dev stablu (ne znam zašto, udev je zgodan i sve distribucije se polako prebacuju na njega, verovatno će i Kanotix vremenom). Znači da ćeš sada morati da malo kombinuješ sa onim readme-jem koji je u paketu drajvera.

Ovako: izgleda da je onaj "make install" ipak odradio nešto za Debian-like sisteme (ali ne do kraja, što će ti biti jasnije niže); trebalo je samo da prekopira datoteku "hamregistry" u /usr/sbin, proveri da li je tako. Onda pokušaj da pratiš ove korake iz readme-ja:

Citat
ATTENTION:  if the driver compiles but the script just wont work for you.
   Here are the bare minimum steps to get your modem to work.

0.  log in as root.
   1.  insmod -f Intel536.o (Intel536.ko for kernel 2.6)
   2. you can start "hamregistry &" at this point if you wish.
   3.  rm /dev/536ep
   4.  mknod /dev/536ep c 240 1   (note "240" is the default, if it does not
       work see what /proc/devices says 536ep's major number is)
   5.  ln -s /dev/536ep /dev/modem
   6.  start a comm application like minicom and use the modem.
   7.  see section 3 (International Users) for info on setting the correct
       country settings.

(ako je modul već učitan kreneš od 2. koraka naravno)

Ili još bolje, sada možemo da kombinujemo i onaj link koji ti je scanModem prvobitno izbacio samo za Debian-like sisteme, ovo sam iskopao iz njega što ti je potrebno, ostatak bi trebalo da je već odrađen:

- prijaviš se kao root, i cd-uješ do dir-a gde je drajver (tj. treba ti dir gde je datoteka Intel536_boot) i onda odradiš

Citat
install -o root -g root -m 110 Intel536_boot /etc/init.d

ln -s -f /etc/init.d/Intel536_boot /etc/rc2.d/S99_Intel536
ln -s -f /etc/init.d/Intel536_boot /etc/rc3.d/S99_Intel536
ln -s -f /etc/init.d/Intel536_boot /etc/rc5.d/S99_Intel536

/etc/init.d/Intel536_boot restart

Posle toga bi trebalo da radi.
Sačuvana

igor@24
Gost
« Odgovor #16 poslato: Ponedeljak, 25. Jul 2005. 13:01:03 »

Uspelo je! Smiley
Sačuvana
igor@24
Gost
« Odgovor #17 poslato: Ponedeljak, 29. Avgust 2005. 21:07:37 »

Evo sad sam instalirao Ubuntu i opet imam probleme. Probao sam da uradim tachno ono shto je ovde napisano ali kada dodjem do make 536 (patchovao sam sve lepo) onda mi trazi autoconf.h fajl (mislim da se tako zove) - surs kernela (surs kernela sam lepo instalirao - skinuo sam ga sa http://www.kernel.org/pub/linux/kernel/v2.4/linux-2.6.10.tar.bz2) . I kad sam instalirao source kernela 2.6.10 opet mi pravi probleme. Sta sad da radim?

P.S. ako nesto nisam dobro objasnio recite ...
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #18 poslato: Ponedeljak, 29. Avgust 2005. 21:56:06 »

Pa ne može taj vanila izvor kernela, trebaju ti Ubuntu-ovi paketi, sve ti lepo piše u posbenom uputstvu baš za Ubuntu koje sam ti već ostavio. (Skini sa nekog njihovog mirrora valjda ako ih nema na CD-u.)
Sačuvana

igor@24
Gost
« Odgovor #19 poslato: Utorak, 30. Avgust 2005. 08:45:54 »

Za taj kernel su mi dali link neki sa #ubuntu kanala. Ja sam trazio na ubuntulinux.org ali tamo nisam nashao da se skine kernel .... ako ti nije problem da mi opet ... nadjes Smiley pls . A sto se CDa tiche tu sam sve pretrazio ima samo linux-kernel-headers i to sam instalirao ali opet sve isto ....
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #20 poslato: Utorak, 30. Avgust 2005. 09:40:51 »

'Ajmo još jednom: da li pokušao da doslovno pratiš posebna uputstva za Ubuntu koje sam ti već ostavio na prethodnoj strani?
Naročito ovaj deo:
Citat
Install required Ubuntu packages

You will need to install the build-essential and linux-headers-386 packages. Both of these are on the install CD. One way to install these two packages is to type the following in a terminal (Applications->System Tools->Terminal):

sudo apt-get install build-essential linux-headers-386

You may be prompted for a password; if so, enter your user password.

See SynapticHowto and AptGetHowTo for more on installing packages.

Zaglavlja bi trebalo da budu sasvim dovoljna za kompilaciju modula, a još možeš možda da pokušaš da ukloniš šta god si ti ručno ubacivao u /usr/src, možda ga i to zbunjuje.

Ako ovo ne radi, onda će moći neko ko koristi Ubuntu možda bolje da ti pomogne, jer ga ja nažalost ne vozim.

A udeb pakete za neke izvore kernela i zaglavlja inače imaš na
<neki ubuntu mirror>/pool/main/l/
mada je možda bolje ne dodavati ih ručno nego kroz apt...[/quote]
Sačuvana

igor@24
Gost
« Odgovor #21 poslato: Utorak, 30. Avgust 2005. 18:01:55 »

evo problem sa zaglavljima sam reshio sada sam se zaglavio kao pre, opet pishe (kada kucam make install):
Citat
Unknown distribution. No boot scripts installed
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #22 poslato: Utorak, 30. Avgust 2005. 21:36:17 »

Citat: igor@24
evo problem sa zaglavljima sam reshio sada sam se zaglavio kao pre

Ja tebe iskreno ne mogu da shvatim. Evo i treći put ću da ti ponovim ako mora: prati _doslovno_ uputstvo koje je napravljeno _posebno_ za Ubuntu, zato i postoji. Link sam ti već ostavio na prethodnoj stranici, i u tom uputstvu nigde ne piše da treba pokrenuti "make install" na Debian zasnovanim distroima. Drugo, ako si već jednom taj problem rešio na Kanotixu, reši ga identično i sada, sve informacije za uspešnu reprodukciju su ti ovde na ovoj niti. Možeš ti to, nemoj da se praviš gluplji nego što jesi.  wink
Sačuvana

igor@24
Gost
« Odgovor #23 poslato: Četvrtak, 08. Septembar 2005. 22:18:09 »

Evo mene opet Smiley opet sam se vratio na kanotix ... e sad sta sam ja radio; sve kako si rekao i sve je lepo islo (uradio sam identicno kao i pre, radio sam po uputstvu odavde) nije prijavljivalo greske ... jedino sto nisam instalirao build-essential ali to pise u ubntuovom uputstvu a uubuntu nema GCC ni G++ koji se, koliko ja znam nalaze u tom paketu .. tako da neznam da li moj problem ima veze sa tim .. E , sad kad se pokusam konektovati preko KPPP kaze 'Modem ready' i onda dodje do "Initializing modem' i onda tu stane i ja cekam, cekam i nista ... Kad sam se probao povezati sa 'wvdial' reklo mi je ATZ i onda da 'modem ne odgovara' . Sta mi je sad raditi?
Sačuvana
igor@24
Gost
« Odgovor #24 poslato: Petak, 09. Septembar 2005. 21:42:08 »

aj molim vas pomozite ako neko zna ...
Sačuvana
Marel
Gost
« Odgovor #25 poslato: Subota, 22. Oktobar 2005. 21:36:11 »

A zašto ne odeš na Intel-ov sajt, tamo imaš najnovije drajvere za taj modem?
Sačuvana
DarkoNIS
Gost
« Odgovor #26 poslato: Utorak, 11. April 2006. 09:56:05 »

Pogledajhttp://vts.mywebcafe.net/viewtopic.php?t=32 tu se nalazi uputstvo za ubuntu
Sačuvana
branko.grubic
Gost
« Odgovor #27 poslato: Petak, 04. Januar 2008. 12:50:47 »

Ima li neko sada trenutno i536EP i Slackware 12 a da mu to sve radi kako treba.
Ja sam instalirao i rucno i automatski(ispravljanjem Intel536_inst skripte ili kako se vec zove) ali
uvek isto. Modem jako sporo radi. pri konektovanju treba mu 10sec da prodje Initializing Modem.
I kad se konektuje radi solidno mislim na up/down >load.
Ali onad se desi da odjedno bez ikakvog razloga veza pukne.
I kad pokusam sledeci put da se konektujem ne moze.
Ili sto je josh gore zaglavi mi ceo kompjuter i nista osim restarta ne pomaze.
imam Slackware 12 i default 2.6.22.5-smp nisam 100% siguran ali tako nesto uglavnom default kernel.
Pozdrav smiley
Sačuvana
Silvester
Gost
« Odgovor #28 poslato: Petak, 04. Januar 2008. 16:04:43 »

Ja imam istu kombinaciju,Slackware 12 i Intel536,i sve mi odlicno radi.To sto malo duze treba za pokretanje modema je normalno,ali nije 10 sekundi,mozda 3-5 sekundi kod mene.Kad se konektujem sve radi bez problema.
Sto se tice samog instaliranja drajvera,verovatno si to odradio kako treba,cim mozes da se konektujes,a sto se tice pucanja veze..mozda i nije do tebe,pitanje je kakav kvalitet dial-up-a inace imas.Meni se na primer desavalo i ranije dok sam koristio win da mi veza puca,i to je tada bila cak i cesca pojava nego kasnije kad sam presao na linux.
Za slucaj da ipak nisi instalirao nesto kako treba,na www.slackware-srbija.org imas temu u kojoj sam poslao nesto malo promenjene boot i install skripte,pa uporedi skripte sa njima,i ako je potebno edituj ih.

Pozz!
Sačuvana
branko.grubic
Gost
« Odgovor #29 poslato: Subota, 05. Januar 2008. 12:02:39 »

Ok hvala, sto se tice veze nije sjajna ali radi kako treba, jer na laptopu imam Ubuntu 7.10 i Conexant HSF modem,
I to radi super bez problema ne puca veze protok super oko 5kb/s d.load i sve je normalno za dialup.
Pogledacu za ove skripte pa cu ponovo da pogledam
Sačuvana
Stranice: 1 [2] 3   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>