Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: User init scripts  (Pročitano 5394 puta)
jelenam
Gost
« poslato: Ponedeljak, 01. Novembar 2004. 09:52:00 »

Potrebno je da se, po restartu PC-a, posle izvrsenja svih init skripti iz rc5.d, startuju automatski moja dva programa.
To su programi koji salju i primaju podatke sa serijskog porta i kartu sa digitalnim izlazima.
U Suse 8.2, u /etc/init.d data je shell script-a sa primerom koji se zove 'skeleton'. Da li je to nacin da startujem svoj program automatski? Da li brojevi u imenu linkova u rcx.d direktorijumima oznacavaju redosled izvrsavanja startovanja ovih skripti?
Pozdrav.
Sačuvana
kmilos
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 01. Novembar 2004. 13:01:43 »

Skroz si u pravu. Mada ako tvoje komande mogu da se izvrše pre rc5.d, onda je najjednostavnije direktno ih ubaciti u /etc/init.d/boot.local

A ako mora posle, onda napraviš svoju skriptu /etc/init.d/moja_skripta pomoću onog skeletona, i linkuješ u /etc/init.d/rc5.d/S99moja_skripta (S označava da skripta treba da se izvrši u tom runlevelu, a 99 je redni broj, tj. poslednji; Kxx označava kojim redom se gase servisi, ako je potrebno).

Ne znam za 8.2, ali na 9.1 postoji i lep /etc/init.d/README i komanda "insserv" koja ti dosta posla oko linkovanja odradi automatski.
Sačuvana

jelenam
Gost
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 01. Novembar 2004. 15:21:22 »

U Suse 8.2 ne postoji komanda insserv.

Sa malim prepravkama skeleton skripte i kreiranjem linkova u rc5.d na init skriptu, aplikacije se startuju automatski. Komentari u skeleton scripti i /etc/init/d/README fajl su dovoljni za snalazenje.

Medjutim...
U skeleton scripti, u delu 'case start', posle startovanja procesa izvrsava se funkcija rc_status definisana u /etc/rc.status. Ne uspevam da provalim sta tacno radi ta funkcija ali, ako je ne iskomentarisem, dobijam ispis:

Failed services in runlevel 5: hotplug  moja_init_scripta,

iako je aplikacija startovana.

I jos...
Ako umesto startproc moja_aplikacija stavim
startproc -t 10 aplikacija_1
startproc aplikacija_2

jer hocu da sacekam 10s pre startovanja aplikacije br.2, obe aplikacije se odmah startuju. Ali, to je do startproc komande jer se ista stvar desava i kad startujem aplikaciju 'rucno' iz konzole, ovaj argument "-t 10" se potpuno ignorise.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>