Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Fiskalni štampači i terminali?  (Pročitano 9016 puta)
tomil
Gost
« poslato: Ponedeljak, 11. Oktobar 2004. 16:43:27 »

Da li je neko probao da poveže fiskalni štampač "Galeb" sa terminalom?
 Naime u mreži imam Windows2003 server i terminale "Thinstation" (mini Linuks distribucija) koji se butuju iz mreže i rdesktop.
 Poslovna aplikacija je rađena za Windows okruženje te je zato i izabran server 2003.
 Sve radi besprekorno uključujući i štampanje na lokalnim štampačima koji su povezani na terminale (koristim IPP protokol za štampu), zvuk takođe radi na terminalima, jedino je ostao problem povezivanja fiskalnog štampača sa terminalom. Fiskalni štampač se povezuje na serijski port računara, ali treba da se obezbedi dvosmerna komunikacija, tj. ne samo pisanje po štampaču, već i čitanje sa istog iz njegove memorije. Ako je nekome ovo uspelo, voleo bih da znam kako.
Sačuvana
ser_katana
Gost
« Odgovor #1 poslato: Petak, 06. Januar 2006. 10:13:46 »

hi tomil

Dali bi dao više informacija o svojoj firmi, broju radnih stanica i samom klijentskom hardveru.
Moje je ime Predrag Katanić i radim u Galeb Group na projektu Fiskalnih uređaja
Možeš me kontaktirati direktno na mail predrag.katanic@galeb.com ili što je možda i bolje preko ovog foruma
da ostane traga i ostalim korisnicima, možda je i njima zanimljivo.

pozdrav
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #2 poslato: Petak, 06. Januar 2006. 13:40:03 »

Ja bih vas zamolio ako bi diskusiju nastavili ovde, to je sigurno zanimljivo većem broju posetilaca. Ne morate slati privatne podatke o broju mašina i slično, ako je problem, ali rešenja su svakako dobrodošla. Unapred se zahvaljujem.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
tomil
Gost
« Odgovor #3 poslato: Utorak, 10. Januar 2006. 15:07:15 »

Sada mi ovo nije više aktuelno. Rešio sam problem. Na radnim stanicama sa fiskalnim štampačima sam stavio diskove i instalirao WinXP home. Malo mi je poremetilo koncepciju diskles radnih stanica, ali radi.
 Sada bi, sa novim rdesktop-om za Linux, bilo moguće i povezivanje fiskalnog štampača na terminal, pošto nove verzije rdesktop-a omogućavaju preusmeravanje serijskih portova sa terminala na server.
 Što se tiče cene, ista je cena za WinXP home kao i cena terminalske konekcije (Terminal CAL) oko 70 evra, pa sam sa instalacijom XP na radnu stanicu platio više samo za diskove, kojih nema u terminalima.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>