Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: VPN i Mandrake 10  (Pročitano 7616 puta)
Boom
Gost
« poslato: Ponedeljak, 07. Jun 2004. 01:29:38 »

Kako povezati Mandrake 10 sa VPN serverom (jedini nacin da stignem do interneta).Ne znam ni odakle da pocnem.Imam adresu servera i uputstvo za win. smiley
Sačuvana
Boom
Gost
« Odgovor #1 poslato: Petak, 06. Avgust 2004. 02:44:04 »

Imam jos par informacija .... Trebalo bi da koristim pptp , ali nisam siguran sta je sve od parametara potrebno ubaciti.Pokusaj sa ip adresom servera i user-pass kombinacijom nije uspeo.Radio sam po ovim uputstvima http://pptpclient.sourceforge.net/howto-redhat.phtml#setup
 evil
Sačuvana
Boom
Gost
« Odgovor #2 poslato: Subota, 14. Avgust 2004. 00:21:41 »

Nastavicu da smaram dok mi neko ne odgovori ... Pravo uputstvo za Mandrake 10.0 sam nasao i ono je na adresi http://pptpclient.sourceforge.net/howto-mandrake-10.phtml i..... uspeo da se ulogujem (posle malo "varijacija na temu") evil   Server je prihvatio konekciju i nasao sam se na listi online korisnika , ali i dalje nisam uspeo da "povucem" nesto sa neta ( sa lokalne mreze je sve radilo kao i uvek )
Sačuvana
Nedeljko
Gost
« Odgovor #3 poslato: Subota, 14. Avgust 2004. 02:45:31 »

Možda treba da sačekaš da odgovori neko ko zna u čemu je problem. Takođe, možeš da pokušaš da pronađeš odgovor na drugim sličnim mestima kao što je www.elitesecurity.org.
Sačuvana
Boom
Gost
« Odgovor #4 poslato: Subota, 14. Avgust 2004. 12:08:06 »

Ma nije ni bitno ... Nastavicu da postavljam pitanja i odgovaram kad nesto saznam.Samo sam hteo da ubrzam proces , posto postaje malo mucno restartovati masinu kad god je potrebno nesto sa interneta.
Pozdrav
Sačuvana
Boom
Gost
« Odgovor #5 poslato: Subota, 14. Avgust 2004. 12:43:00 »

Uspeo sam , problem je bio u rutiranju - ovo radi  !!!
Sačuvana
mtarlac
Gost
« Odgovor #6 poslato: Nedelja, 15. Avgust 2004. 22:53:28 »

da ne otvaram novu temu... kako da podesim da mi kppp ne koristi defaul rutu tj da mi ide na net nezavisno od lokalne mreze.
sad imam konekciju na net preko wireles mreze (korisim AP ) ali kad ocu da idem preko modema izbaci imi neke errore tj konektuje se i odmah izbaci error oko ruta
Sačuvana
Boom
Gost
« Odgovor #7 poslato: Ponedeljak, 16. Avgust 2004. 02:05:12 »

Koliko sam ja shvatio  pptp `povuce` rute sa servera (da li kppp radi isto - nemam pojma )  i zameni one koje sam ja ubacio za LAN.Ne bi bilo lose da vidimo  koja je tu situacija.
Sačuvana
mtarlac
Gost
« Odgovor #8 poslato: Ponedeljak, 16. Avgust 2004. 16:49:31 »

Nakon konfiguracije mreze tj nakon sto sam unio gateway,i dns server ne radi mi vise modemska konekcija na internet. Bila je ok dok nisam morao podesiti mrezu sa netconfig i unijeti gornje paramtere. Inace preko mreze imam izlaz na net i to je ok ali sta kad mreza ne radi (server bez struje, odrzavanje servera itd.)
Greska je sledeca. Nakon sto KPPP odradi svoje:
ATZ
OK
ATM1L3
OK
ATX3
OK
ATDT1433
i onda nakon handshake-a ispise CONNECTED 46666
i zaglavi izbacujuci poruku:
The pppd deamon died unexpectedly!
Exit status 1
dalje su neke gluposti.
Kada odem na Details... ispise sledece:
Jul 27 11:44:17 mtarlac pppd[1300]: By default the remote system is required to authenticate itself
Jul 27 11:44:17 mtarlac pppd[1300]: (because this system has a default route to the internet)
Jul 27 11:44:17 mtarlac pppd[1300]: but I couldn't find any suitable secret (password) for it to use to do so.
Jul 27 11:44:17 mtarlac pppd[1300]: (None of the available passwords would let it use an IP address.)

Eto tako otprilike izgleda. Sad pokusavao sam kad mrezu vratim na stare postavke (bez DNS i gateway unesenih) sve radi ok.
Sačuvana
mtarlac
Gost
« Odgovor #9 poslato: Četvrtak, 26. Avgust 2004. 19:20:08 »

evo da sam sebi odgovorim a i svima ostalima koji udare u ovaj zid.
potrebno je kucati ifconfig eth0 down (naravno kao root0 i onda kp nece zezati. mozda ima i ljepse tj trajno rijesenje ali je i ovako dobro.
stavise mogu se napraviti skripte koje ce odraditi to prije konektovanja i ponovo pokrenuti mrezu nakon diskonektovanja
Sačuvana
MisterNo
Gost
« Odgovor #10 poslato: Ponedeljak, 13. Mart 2006. 14:33:33 »

pa kppp mora da ubaci default routu inace nece raditi. Posto ti je ovde default ruta bila wireless onda ti je tu bio konflikt. Kad ti treba modem ne moras da radis ifconfig eth0 down vec samo da ubijes default routu i onda ce je kppp sam ubaciti, jer kppp ima problema kad postoji default routa da je ubije.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>