Pozdrav svima,
obzirom da svi koristimo funkciju
mail() vrlo cesto, za trivijalnosti i razna obavestenja/konfirmacije, zanima me kako vi ljudi resavate mailing liste?
Imao sam nedavno zadovoljstvo da napravim CMS podrsku za mailing listu, i odradio sam sve za clanove, za (un)subscribe, i to sve radi, sa konfirmacijom, napravio sam naravno i bazu gde cuvam sve korisnicke podatke, i sad -> od mene je trazeno da kada treba da se salje Newsletter, trebam samo da izgenerisem mailing LISTU, i nista vise. znaci samo nabacam sve mailove u novi prozor, odvojim ih zapetama i to je to. Onda ljudi uzmu lepo c/p i salju preko svojih programa i slicno.
Ali, moje pravo pitanje je: ako trebam da napravim slanje na, recimo, 10k mailova, to nikako ne moze da uradi mail(), zar ne?
Zar to server nece smatrati spamovanjem i slicno?
Bas mi je cudno kako ne mogu preko googla da postavim pravi upit da bi dobio odgovor na ovo pitanje, probao sam svasta, recimo: "PHP mail limit" ili "mailing list maximum" i razne nebuloze - al' nema leba...
Znaci - zar za to ne sluze veliki mailing serveri, koji samo to i rade po ceo dan, a ako postoje - da li postoje neki besplatni servisi, ili mozda mogu to da realizujem preko sleep() fazona sa PHPom, pa ipak da petlja prodje kroz SQL upit i posalje 10k mailova, doduse, potrajalo bi.....

Nadam se da razumete pitanje, a ako vam je sve ovo preopsirno, evo ga punch line jos jednom:
Kako da napravim slanje mailova sa svog sajta na 10.000 adresa, a da je korektno prema serveru i korisnicima?Hvala na pomoci,
ch33rzs 4 readin',
dootzky