Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Predlog za POP3 server  (Pročitano 3256 puta)
NemX
Gost
« poslato: Sreda, 05. Maj 2004. 09:45:04 »

Treba mi  neki  pouzdan POP3 server koji radi sa Maildir formatom poruka.
U pitanju je manja firma, do 20-tak korisnika.
Sačuvana
dens
Gost
« Odgovor #1 poslato: Sreda, 05. Maj 2004. 13:06:34 »

Preporucujuem Courier. Radi POP3 POP3s IMAP IMAPs i Webmail, naravno maildir,
a ima i (e)smtp.
www.courier-mta.org
Sačuvana
Mita201
Gost
« Odgovor #2 poslato: Petak, 07. Maj 2004. 00:05:31 »

jel smem da pitam zašto je važno da bude maildir format, na 20 korisnika?
Sačuvana
NemX
Gost
« Odgovor #3 poslato: Petak, 07. Maj 2004. 09:02:49 »

Naravno da mozes.
Deo razloga je objasnjen u temi: Mreze -> POP3 klijent skida sve poruke
Drugi razlog je sto zelim da stavim Fedoru Core 1.0 ( da se bolje upoznam sa Postfix-om, da iz konfiguracije izbacim Procmail (mislim da je suvisan u ovoj prici) ,...)   pa eto prilike da TO PROBAM  Smiley
I treci razlog  je oko arhiviranja maiil-a. U to veliko sanduce stizu sve poruke, a ja bih zeleo da uradim njihov backup i  u maillbox-u ostavim npr. poslednjih 100, a da to ne bude neki guru skript .

Hvala na savetu
Isprobacu Courier i mozda  nupop server.
Sačuvana
dens
Gost
« Odgovor #4 poslato: Petak, 07. Maj 2004. 22:14:21 »

Samo jedna napomena...

Ja sam radio bas u toj kombinaciji Courier + postfix. Msilim da je postfix cudo jedno od servera, te sam ga jos pre par godina definisao kao moj izbor. Posle dosta proucavanja sam isto tako dosao i do Courier-a. Njegov webmail mozda nije najlepsi ali sam skoro siguran da je medju najbrzima, jer ne pristupa korisnickim mailboxovima preko IMAP-a
kao sto to radi vecina, nego direktno Maildir-u, pa je zato izbegnut jedan posrednik (IMAP).

Ono sto sam hte da kazem, ako hoces kombinaciju postfix+courier, nemoj sa courierovog sajta da skines sors "all in one" vec skini po komponentama. Verzija gde je sve spakovano je prilagodjena courier smtp serveru, koji izgleda ni sam nije los, i ima u sklopu instalacije i neke testove za merenje performansi servera ...

Drugo, sors za pop3 je zapravo onaj koji ima IMAP u nazivu...

Dakle to sam instalirao u mojoj bivsoj firmi pre jedno 2 godine i da nije posle 16 meseci nestalo struje, imao bih dvogodisnji uptime... nije lose?

Dosta od mene...
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>