Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: POP3 klijent skida sve poruke  (Pročitano 2742 puta)
NemX
Gost
« poslato: Četvrtak, 11. Mart 2004. 10:06:33 »

Pozdrav
System: RH9.0->fetchmail+ procmail+postfix+ipop3d,imap,
Mail koji stize na firmu procmail kopira u mbox /var/spool/mail/allmail (kreiran korisnik allmail)
Taj mail citaju par ljudi koji treba da imaju uvuda u sve mailove koji stizu za firmu. Vremenom se to sanduce napuni i sa oko 1000 mailova, tada uradim backup.
Veoma iritirajuci problem se javlja sporadicno: pop3 korisnici koji skidaju allmail imaju neprijatno iskustvo da ponekad njihovi klijenti skidaju sav mail iz pocetka (kao kada  se prvi put loguju na POP3) tako da kada pocnu skidanja npr. 558 mailova opravdano mene "obavestavaju"  i gube vreme na brisanje vec primljenih poruka.
Ostali korisnici nemaju taj problem
Ne mogu da lociram problem, ne znam da ga namerno izazovem, ne mogu se zakleti da nista nisam dirao, ali ne bi trebalo da ima veze sa ovim. npr
-ukljucio pa isljucio RH firewall (server izlazi na internet preko Winrouta Firewalla)
-ukucao komandu postconf -l (da vidim koji mehanizam postfih koristi za lock-ovanje)

smiley

Unapred hvala za svaku smernicu.
Sačuvana
NemX
Gost
« Odgovor #1 poslato: Sreda, 07. April 2004. 16:58:28 »

maillog:
....
Apr  7 11:05:19 mail ipop3d[12957]: Message 966 UID 30876160 greater than last 1016
Apr  7 11:05:29 mail ipop3d[12957]: Login user=netmail host=[192.168.222.22] nmsgs=966/966
Apr  7 11:16:17 mail ipop3d[12957]: Autologout user=netmail host=[192.168.222.22]
....
Da li neko moze da mi objasni sta znace ovi logovi , pogotovo prvi red i da li to moze imati ikakvog uticaja na gore navadeni problem.

Primetio sam jos nesto: ako u nekom mail klijentu (nije vazno kojem) umesto adrese imena pop3 severa stavim IP adresu (ili obrnuto), on ce ponovo poceti da skida sav mail sa tog naloga.

Pitanje > Posto se jedan nalog cita sa vise racunara, kako pop3 server zna koje je poruke skinuo neki racunar, a koje nije ? Ako se to definise sa strane klijenta zasto se isto ponasaju  i OE i Bat i Outlook i  mozilla mail ?

Stvar je prilicno iritirajuca  evil
Sačuvana
NemX
Gost
« Odgovor #2 poslato: Petak, 07. Maj 2004. 08:36:29 »

Kao i milion puta do sada pokazalo se da je uzrok nekog nelogicnog i  cudnog ponasalja Linux-a, ljudski faktor t.j. ja.
Naime, iritirajuca stvar kada pop3  kiljenti nanovo stuku ceo mail iz njihovog maibox-a, se desava kada pomocu Webmin-a  udjem u korisnicke  mail naloge u Postfix-su  i tada uradim move  iz jednog mialbox-a u drugi. Ta poruka napravi pravu zbrku POP3 severu jer se ubaci  na vrx poruka  na nestandardni  nacin t.j ne dopuni na pravilan nacin uidl  (unique ID listing), tako da POP3 server  resetue sve brojace i  jadni klijenti moraju da skidaju sve iz pocetka.
Druga stvar na koju sam naisao se nalazi na: (bio mi je aktivan i IMAP server) http://www.washington.edu/imap/IMAP-FAQs/#7.14

Eto, to je ono sto sam ja uocio, pa ako nekom nekad zatreba ...

Cool
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>