|
pakao122
Gost
|
 |
« poslato: Nedelja, 28. Decembar 2003. 15:46:34 » |
|
Kako pravilno postaviti Dial-up konekciju iz Linuxa ? Imam externi modem ali bez obzira na to nakon svakog pokusaja konektovanja dobijam istu poruku : no carrier . Sta sve treba podesiti da bi se konektovao na internet. Koristim ptt provajder
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nedeljko
Gost
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 28. Decembar 2003. 20:07:52 » |
|
Mislim da je najbolje koristiti kppp za sva podesavanja, kao i za konektovanje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pakao122
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 29. Decembar 2003. 23:58:22 » |
|
Jasno mi je pomocu kog programa se moze povezati na Internet. Koristio sam kppp i carobnjaka za postavljanje konekcije ali nakon svakog od pokusaja dobijam isti odgovor : no carrier . Konekciju sam pokusao da napravim u : Red Hat ,Mandrake , SuSe Linux-u ali sve sa istim ishodom . Pitanje je sta se sve mora postaviti da bi konekcija uspela?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Boe
Gost
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Utorak, 30. Decembar 2003. 14:55:23 » |
|
ako imas suse onda pokusaj preko programa Yast da napravis konfiguraciju modema i takodje provajdera, pre konfiguracije modem treba biti upaljen da bih ga Yast raspoznao.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pakao122
Gost
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Sreda, 31. Decembar 2003. 00:11:04 » |
|
Interesuje me kako se preko programa kppp postavlja internet konekcija jer se on nalazi u skoro svim distribucijama linuxa . Da li je potrebno izvrsiti neka druga podesavanja linux sistema pre pravljenja konekcije ili ne ?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nedeljko
Gost
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Sreda, 31. Decembar 2003. 15:25:57 » |
|
Potrebno je da prethodno instaliras modem. Kada to ucinis, ides na setup/accounts/new itd. Ukoliko nisi korisnik InfoSky usluga, mozes da ides na wizard setup, a za InfoSky koristi dialog based setup.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
pakao122
Gost
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Sreda, 31. Decembar 2003. 16:10:03 » |
|
Imam externi modem i jasno mi je kako izvrsiti proveru modema , ali i dalje ne mogu napraviti konekciju. Ima li u linux-u ( kao u Windows-u) posebnih postavki za zemlju i sl.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nedeljko
Gost
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Sreda, 31. Decembar 2003. 17:16:50 » |
|
Najpre izvrsi proveru modema iz kppp-a preko setup/modem/ query modem.
Ukoliko nisi korisnik InfoSky usluga (vec nekog drugog domaceg provajdera) onda napravi konekciju preko setup/accounts/new/wizard/next, zatim odaberi zemlju (yugoslavia), pa pa next, pa odaberi provajdera (npr. sezampro ili gde vec imas nalog), pa next, pa unesi username i password, pa next, pa ako imas direktan izlaz (tj. nisi prikljuchen na centralu, pa ne okreces nulu ili neki drugi broj za izlaz, ovo je najcesci slucaj) onda u polje dial prefix ne unosis nista, vec samo pritisnes next, a ako treba da okrenes neki broj da bi dobio izlaz iz centrale unesi ga u polje dial prefix, pa pritisni next i na kraju finish.
Konektujes se pokretanjem kppp-a i pritiskom na connect.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|