Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: - Linux makeup - istaliranje bootsplash-a  (Pročitano 2422 puta)
U_M
Gost
« poslato: Četvrtak, 30. Oktobar 2003. 12:34:05 »

Skinuo sam sa http://www.bootsplash.org patch za kernel, i ostale stvari koje su tamo opisane, ali nisam uspio da dobijem splash sliku prilikom dizanja sistema.
   Zanima me da li je neko imao iskustva sa ovim i kako (da li) je uspjeo da sve sredi.
   Koristim slack9.0, kernel 2.4.20 patchovan sa grsec-om
Sačuvana
Wiz@rd
Gost
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 02. Novembar 2003. 15:59:10 »

Kod mene to ide ovako.
Otvorim  /boot/grub/grub.conf , zatim u sekciji  splashimage dodelim novi
 splash-image. Obrati paznju na sam fajl jer neodgovaraju svi tipovi "slika".
Probaj. Cheesy
Sačuvana
hans21
Gost
« Odgovor #2 poslato: Nedelja, 02. Novembar 2003. 23:43:33 »

da li kod menjanja "splash image"-a mora da bude instaliran taj patch, jer
ja sam pokusao da "jednostavno" promenim sliku, ali bezuspesno. video sam da je slika u .xpm formatu i svoju sliku koju sam hteo da stavim sam konvertovao u isti format i potom je zip-ovao pomocu gzip-a kao sto je i originalna slika zip-ovana.... inace koristim red hat 9.0 sa 2.4.20-8 kernelom ...
moj pokusaj je bio neuspesan. Da li je to mozda zato sto je slika bila prevelika (citao sam da se neki fajlovi pri boot-ovanju sistema dekompresuju pa sam pomislio da je to i ovde slucaj) , tj. na kakva to ogranicenja mislis kada kazes " ne moze da se stavi bilo kakva slika" ?
simptomi na koje sam naisao su bili to da sistem nije hteo da se boot-uje...
stavise, cak nisam mogao da dobijem "grub boot menu", jer se prethodno masina reboot-uje ... (problem sam resio naravno podizanjem sistema u "rescue mod"-u ...)
Sačuvana
dens
Gost
« Odgovor #3 poslato: Ponedeljak, 03. Novembar 2003. 09:33:43 »

Jeste li uvazili cinjenicu da slika mora da ima manje od 16 koriscenih boja?

Dakle sliku koju napravite morate da ditherujete na 15 boja ako se ne varam. To ne ostavlja mesta za pejzaze i slicen sadrzaje, nego samo za jednostavnije forme sa malim bojem boja i prelaza.

Ovo je sigurno vazilo za ranije verzije grub-a, ne znam da li je tu nesto promenjeno.
U svakom slucaju otvorite neki RH logo i ucitajte u program koji moze da vam da informaciju o broju unikatnih boja koriscenih u doticnoj slici. Kao sto rekoh, taj broj je koliko se secam 15.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>