Stranice: 1 [2]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: kako rade firewall-ovi  (Pročitano 14623 puta)
Lun
Gost
« Odgovor #15 poslato: Petak, 02. Maj 2003. 08:25:53 »

Citat: Nedeljko
Iz nekih intervjua sa hakerima koji va
Sačuvana
Nedeljko
Gost
« Odgovor #16 poslato: Petak, 02. Maj 2003. 23:34:14 »

Ja sam namerno pored re
Sačuvana
Dalmatinac
Gost
« Odgovor #17 poslato: Subota, 03. Maj 2003. 01:08:08 »

Hacker=onaj koji vlastitim znanjem i svojim (vi
Sačuvana
BleckAngel
Gost
« Odgovor #18 poslato: Subota, 03. Maj 2003. 10:10:10 »

embarassed  Cool  Sad  Smiley  evil  evil  angry  shocked  Cheesy  Smiley  Sad  Shocked  cheesy  Cool  embarassed  wink  smiley  smiley  smiley  smiley  evil  evil  rolleyes  wink  cry  embarassed  Tongue  Tongue  angry  shocked  huh  Cool  cheesy  Shocked  Sad  Smiley  Cheesy
ma sve vas ja razumem ali niko da kaze ono sto mene zanima
 Cheesy  Smiley  Sad  Shocked  cheesy  Cool  huh  shocked  angry  Tongue  embarassed  cry  wink  smiley  smiley  rolleyes  evil  smiley  smiley  evil
Sačuvana
malchik
Gost
« Odgovor #19 poslato: Subota, 03. Maj 2003. 10:37:07 »

->BleckAngel:
Jesu momci malo razvodnili celu diskusiju, ali ti ili ne znas da citas ili ne razumes napisano. Procitaj vise puta ono sto ti je Acim napisao, a odgovorio ti je vrlo precizno. Daklem da ponovim, ovo nije forum za crackere ili lamere niti za pitanja na tu temu. Ako te zanima kako radi FW i kako ga postaviti i osigurati sistem od upada navedenih, odgovor mozes dobiti. Na pitanje koje si formulisao kako si formulisao, ovde neces naci odgovor.
Ako si mislio nesto drugo a nisi se dobro izrazio, onda lepo dobro razmisli, upotrebi reci koje ce dobro odslikati tok tvojih misli i sroci to u smisleno pitanje.
Sačuvana
tzeljko
Gost
« Odgovor #20 poslato: Ponedeljak, 05. Maj 2003. 21:40:38 »

heh, opet brkanje pojmova. Neko je spomenuo obijanje stanova.
Evo objasnjenja kako to hacker radi a kako cracker.

Hacker ce bravu koju obija staviti na svoja vrata u sobi i pokusace da provali i ako mu uspe, on ce biti srecan, javice proizvodjacu te brave da je ta brava nesigurna(sa tehnickim objasnjenjem) tako da ce prozivodjac da izbaci novu bravu na trziste i svi ce moci imati mnogo isgurnija vrata.

Cracker ce nakon sto uspe da obije bravu, ici po gradu i traziti tako zasticena vrata, obijati ih na njemu poznat nacin i ulaziti u tudje stanove(i mozda krasti).
Druga vrsta 'crackera' je ona koja ce crackovati recimo tudji software i samim tim znati kako da jos bolje osigura svoj software i tu tajnu ce cuvati za sebe. Ali to vise nije cracker nego hacker.

Lamer ce pricati kako je on obio bravu a ni nezna o kojoj bravi je rec.

Sto se tice tvog pitanja, evo i odgovora.
Nemoguce je unistiti tudji firewall. Tako nesto slobodno mozes da zaboravis, i bolje bi ti bilo da vise ne razmisljas o tome jer sto vise razmisljas sve ti je teze i teze i postajes lamer.
Savet, bas kao sto je neko pre mene napisao, idi na google i tamo ces naci sve o tcp/ip protokolima, firewallovima("ispod haube"), operativnim sistemima i tako dalje ...

Pozdrav
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #21 poslato: Ponedeljak, 05. Maj 2003. 23:03:58 »

U bezbednim zemljama je sasvim normalno ostaviti otvoren prozor ili nezaklju
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
Nenad
Gost
« Odgovor #22 poslato: Ponedeljak, 19. Maj 2003. 00:43:48 »

heh ovako...
trebao je decko lepo da pita kao sto kazete.. ovde moze da se dobije odgovor samo u cilju zastite vaseg servera...e sad imam ja jedno pitanje
1) mozete li mi reci detaljno ili bilo kako sta tacno hacker radi i kako skenira moj kompjuter itd... itd... razlog zasto ovo hocu da znam je da bi se zastitio od istog... Hvala vam napred na odgovoru
eto tako se ta pitanja postavljaju zato je nmap mac sa dve ostrice
e a firewall je moguce unistiti ako vec si na toj masini lepo iskompiliras nov kernel i iskljucis iptables modul(podrsku), ukucas make bzlilo i gotovo!
hahahahhha
a sto se tice linuxa svaki treci trojanac namesten je da cita imena u procesu ko sto je firew* nav* pa ih sami iskljucuju! ili se sami startuju kao firewall!
eto toliko od mene!
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #23 poslato: Ponedeljak, 19. Maj 2003. 04:17:57 »

@Nenad

A kako "uni
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
Nenad
Gost
« Odgovor #24 poslato: Ponedeljak, 19. Maj 2003. 08:34:20 »

ljudi pa vi uopste niste kreativni... niste culi za "cekic" dobro neka ga zovu i "cuk"

lol
Sačuvana
tnt
Gost
« Odgovor #25 poslato: Ponedeljak, 30. Jun 2003. 17:45:20 »

Iptables Tutorial by Oskar Andreasson

http://iptables-tutorial.frozentux.net/
Sačuvana
isulic
Gost
« Odgovor #26 poslato: Sreda, 19. Novembar 2003. 12:47:34 »

Citat: Lun