|
Lun
Gost
|
 |
« Odgovor #15 poslato: Petak, 02. Maj 2003. 08:25:53 » |
|
Iz nekih intervjua sa hakerima koji va
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Nedeljko
Gost
|
 |
« Odgovor #16 poslato: Petak, 02. Maj 2003. 23:34:14 » |
|
Ja sam namerno pored re
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Dalmatinac
Gost
|
 |
« Odgovor #17 poslato: Subota, 03. Maj 2003. 01:08:08 » |
|
Hacker=onaj koji vlastitim znanjem i svojim (vi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
BleckAngel
Gost
|
 |
« Odgovor #18 poslato: Subota, 03. Maj 2003. 10:10:10 » |
|
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
malchik
Gost
|
 |
« Odgovor #19 poslato: Subota, 03. Maj 2003. 10:37:07 » |
|
->BleckAngel: Jesu momci malo razvodnili celu diskusiju, ali ti ili ne znas da citas ili ne razumes napisano. Procitaj vise puta ono sto ti je Acim napisao, a odgovorio ti je vrlo precizno. Daklem da ponovim, ovo nije forum za crackere ili lamere niti za pitanja na tu temu. Ako te zanima kako radi FW i kako ga postaviti i osigurati sistem od upada navedenih, odgovor mozes dobiti. Na pitanje koje si formulisao kako si formulisao, ovde neces naci odgovor. Ako si mislio nesto drugo a nisi se dobro izrazio, onda lepo dobro razmisli, upotrebi reci koje ce dobro odslikati tok tvojih misli i sroci to u smisleno pitanje.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
tzeljko
Gost
|
 |
« Odgovor #20 poslato: Ponedeljak, 05. Maj 2003. 21:40:38 » |
|
heh, opet brkanje pojmova. Neko je spomenuo obijanje stanova. Evo objasnjenja kako to hacker radi a kako cracker.
Hacker ce bravu koju obija staviti na svoja vrata u sobi i pokusace da provali i ako mu uspe, on ce biti srecan, javice proizvodjacu te brave da je ta brava nesigurna(sa tehnickim objasnjenjem) tako da ce prozivodjac da izbaci novu bravu na trziste i svi ce moci imati mnogo isgurnija vrata.
Cracker ce nakon sto uspe da obije bravu, ici po gradu i traziti tako zasticena vrata, obijati ih na njemu poznat nacin i ulaziti u tudje stanove(i mozda krasti). Druga vrsta 'crackera' je ona koja ce crackovati recimo tudji software i samim tim znati kako da jos bolje osigura svoj software i tu tajnu ce cuvati za sebe. Ali to vise nije cracker nego hacker.
Lamer ce pricati kako je on obio bravu a ni nezna o kojoj bravi je rec.
Sto se tice tvog pitanja, evo i odgovora. Nemoguce je unistiti tudji firewall. Tako nesto slobodno mozes da zaboravis, i bolje bi ti bilo da vise ne razmisljas o tome jer sto vise razmisljas sve ti je teze i teze i postajes lamer. Savet, bas kao sto je neko pre mene napisao, idi na google i tamo ces naci sve o tcp/ip protokolima, firewallovima("ispod haube"), operativnim sistemima i tako dalje ...
Pozdrav
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
acim
|
 |
« Odgovor #21 poslato: Ponedeljak, 05. Maj 2003. 23:03:58 » |
|
U bezbednim zemljama je sasvim normalno ostaviti otvoren prozor ili nezaklju
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Boban Aćimović, urednik linux.rs
|
|
|
|
Nenad
Gost
|
 |
« Odgovor #22 poslato: Ponedeljak, 19. Maj 2003. 00:43:48 » |
|
heh ovako... trebao je decko lepo da pita kao sto kazete.. ovde moze da se dobije odgovor samo u cilju zastite vaseg servera...e sad imam ja jedno pitanje 1) mozete li mi reci detaljno ili bilo kako sta tacno hacker radi i kako skenira moj kompjuter itd... itd... razlog zasto ovo hocu da znam je da bi se zastitio od istog... Hvala vam napred na odgovoru eto tako se ta pitanja postavljaju zato je nmap mac sa dve ostrice e a firewall je moguce unistiti ako vec si na toj masini lepo iskompiliras nov kernel i iskljucis iptables modul(podrsku), ukucas make bzlilo i gotovo! hahahahhha a sto se tice linuxa svaki treci trojanac namesten je da cita imena u procesu ko sto je firew* nav* pa ih sami iskljucuju! ili se sami startuju kao firewall! eto toliko od mene!
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
acim
|
 |
« Odgovor #23 poslato: Ponedeljak, 19. Maj 2003. 04:17:57 » |
|
@Nenad
A kako "uni
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Boban Aćimović, urednik linux.rs
|
|
|
|
Nenad
Gost
|
 |
« Odgovor #24 poslato: Ponedeljak, 19. Maj 2003. 08:34:20 » |
|
ljudi pa vi uopste niste kreativni... niste culi za "cekic" dobro neka ga zovu i "cuk"
lol
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|