Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: "shortcut" for opera  (Pročitano 2903 puta)
Swiper
Gost
« poslato: Sreda, 09. April 2003. 18:14:51 »

da li je moguce nekako napraviti neku prechicu u start menu-u linuxa ili kako se vec zove za operu ili bilo koji drugi program?? inslirao sam operu i radi lepo ali uvek moram da pokrecem preko terminala kucaci "opera" ... help:)
Sačuvana
Phantasmo
Gost
« Odgovor #1 poslato: Sreda, 09. April 2003. 19:56:33 »

Gde si nasao Operu za Linux i ja bih da je instaliram?  Cheesy
Uzgred, mislis na browser pod imenom Opera, zar ne?  afro
Sačuvana
Swiper
Gost
« Odgovor #2 poslato: Sreda, 09. April 2003. 20:01:44 »

www.opera.com
Sačuvana
Marx
Gost
« Odgovor #3 poslato: Četvrtak, 10. April 2003. 09:38:22 »

Da li koristis KDE ili GNOME? Ukoliko koristis KDE desnim klikom na K-logo, trebao bi da dobijes stavku Menu Editor, u kojoj mozes menjati sadrzaj menija. Sem toga, ti shortcutovi se (na RH 7.3) nalaze u usr/share/applink/, pri cemu promena ovih fajlova utice na sve korisnike. Ukoliko izvrsis promenu menija razlike izmedju default i korisnikovog menija je definisana u korisnicki_direktorijum/.kde/share/applink/ . Napominjem jos jednom da ovo ovako radi na RH 7.3 sa KDE-om 3.0. Iskoristio bih priliku da pitam koja je raznika izmedju linka i .desktop fajla (ili jos bolje kako da napravim .desktop umesto shrortcut-a)?
Luka
Sačuvana
toptan
Gost
« Odgovor #4 poslato: Četvrtak, 10. April 2003. 10:46:01 »

Citat: Marx
Da li koristis KDE ili GNOME? Ukoliko koristis KDE desnim klikom na K-logo, trebao bi da dobijes stavku Menu Editor, u kojoj mozes menjati sadrzaj menija. Sem toga, ti shortcutovi se (na RH 7.3) nalaze u usr/share/applink/, pri cemu promena ovih fajlova utice na sve korisnike. Ukoliko izvrsis promenu menija razlike izmedju default i korisnikovog menija je definisana u korisnicki_direktorijum/.kde/share/applink/ . Napominjem jos jednom da ovo ovako radi na RH 7.3 sa KDE-om 3.0. Iskoristio bih priliku da pitam koja je raznika izmedju linka i .desktop fajla (ili jos bolje kako da napravim .desktop umesto shrortcut-a)?
Luka

Link, je link, a .desktop fajl je obican tekstualni fajl koji u sebi sadrzi jos neke informacije koje se ticu kde-a. Otvori neki u obicnom editoru pa ces videti. Ja uh pravim obicnim editorom, ali moze i desni klik pa Create New->Pa sta vec oces.
Sačuvana
PR0T0N
Gost
« Odgovor #5 poslato: Četvrtak, 10. April 2003. 16:03:23 »

Desni klik na desktop > Create New > Link to application i onda tu popunis podatke (biras ikonu, postavljas dozvole pristupa, i najvaznije unosis putanju do programa sto bi u ovom slucaju trebalo da glasi 'usr/bin/opera').
Sad imas ikonu na desktopu za startovanje Opere. Ako hoces da je ubacis u meni dole samo je prevuces na meni i to je to.
Sačuvana
Swiper
Gost
« Odgovor #6 poslato: Četvrtak, 10. April 2003. 16:41:14 »

koristim GNOME
Sačuvana
toptan
Gost
« Odgovor #7 poslato: Četvrtak, 10. April 2003. 18:38:28 »

Citat: Swiper
koristim GNOME

Sačuvana