Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Problemi sa kppp  (Pročitano 3621 puta)
ivana.d
Gost
« poslato: Ponedeljak, 07. April 2003. 08:58:36 »

Trenutno na masini imam instaliran Red Hat 7.3. Na mojoj masini se nalazi modem "Rockwell Sportster 36000". Nikako ne uspevam da podesim "kppp" da se konektujem na internet. Kada upotrebim program "wvdial" konektujem se bez problema. Pre toga sam podesio fajl "wvdial.conf" i "/etc/resolv.conf".
Procitao sam brdo literature i sam help koji sam nasao za "kppp" na masini. Takodje sam procitao skoro sve clanke i komentare koje sam nasao na ovom forumu. Sve sto sam procitao bilo je tako jednostavno i mislim da nisam napravio ni jednu gresku. Svaki put kada pokusam da se konektujem dobijam poruku "ATX3". I to sam pokusao da resim stavljanjem inicijalne vrednosti "ATDTX3..." ali opet isto.
Treba da naglasim da u moj modem ulazi jedan spoljni telefon a da u fabrici imamo jos jedan ISDN modem koji koristi istu liniju koju koristi i moj modem. Naravno pre toga koristimo konvertor u koji ulaze i moj modem i ISDN modem. Procitao sam na ovom forumu da su neki clanovi imali problema ovakvog tipa pa ako neko ima neko objasnjenje neka se javi.
Pokusao sam sve sto sam znao i sve sto sam procitao. Zbunjuje me to sto se sa "wvdial" konektujem bez problema, dok "kppp" nikako ne mogu da podesim.
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 24. Oktobar 2005. 15:42:49 »

Pazi, vidim da pominjes ATDTX3, mislim da to treba da bude ATDTSX3.
Sačuvana
SkyDive
Gost
« Odgovor #2 poslato: Četvrtak, 27. Oktobar 2005. 13:05:58 »

Batali kppp
Iako lepo izgleda veoma je bug-ovit.
Koristi minicom ili wvdial.
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #3 poslato: Subota, 29. Oktobar 2005. 12:13:26 »

@SkyDive

Mozes li samo da mi objasnis zasto je kppp bug-ovit? Koristim dial-up ( nadam se uskoro boljem internetu :) ), i nisam do sada imao nekih vecih problema sa njim.
Sačuvana
SkyDive
Gost
« Odgovor #4 poslato: Subota, 29. Oktobar 2005. 16:37:10 »

pa recimo da neko jako lepo moze da ti overflow-je kppp pokrene root-a i s**** ceo sistem.
ZNAM !!! Male su sanse da obicnog korisnika neko hackuje ali puno ima script-kiddies-a koji se vole zajebavati pa ako volis rizikovati eto
koristi ga i dalje.
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #5 poslato: Nedelja, 30. Oktobar 2005. 22:06:42 »

Hm...

To jeste bio problem kppp-a ali 1998? Bar ja milim tako.

http://www.insecure.org/sploits/kppp.overflow.html

Mislim da razvojni tim KDE-a nebi dozvolio da se bug provlaci 7 godina. Imamo rupe cak i u kernelu, ali redovni update resava sve, zar ne?
Sačuvana
SkyDive
Gost
« Odgovor #6 poslato: Nedelja, 30. Oktobar 2005. 23:31:43 »

DA li ti redovno update-jes Huh
Ja mislim ne.
A sto praviti probem kada ima jednostavnijih resenja.
Zar nije svrha koristiti nesto jednostavno i visoko funkcionalno, uostalom znas li koliko se novih bugova u Linux-u pojavi dnevno a da Korporacije, a kamoli obican korisnik, nikada ni ne sazna za njih ?
Posedujem neke skripte koje na zalost jos rade na nekim sistemima na internetu a poticu iz `98 god.
No, ponavljam male su sanse da ce bas obicnog korisnika neko da hack-uje ali ko zna HuhHuh
Sačuvana
maddox
Gost
« Odgovor #7 poslato: Ponedeljak, 31. Oktobar 2005. 22:32:08 »

Ne, ni ja ne update-ujem redovno :)

Kao sto kazes, niko ko se bavi hack-ovanjem ( da ne kazem crack-ovanjem zato sto je hack nesto drugo :) ) nece napasti obicnog korisnika. Sumljam da u nasoj zemlji ima puno klinaca koji se primaju na hack ( prokleti lameri ), a da ce napasti Linux usera. Ali vise je moguce da ce to da odrade kinci nego neko ozbiljan.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>