Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Forum o skoli  (Pročitano 61801 puta)
Konstantin
Gost
« poslato: Četvrtak, 27. Februar 2003. 00:54:38 »

Pre desetak dana pokrenuo sam forum koji je posvecen nastavi hemije, ali i nastavi i skolstvu uopste. Jedan od foruma se konkretno odnosi na primenu IT-a u skolstvu. Naravno problem operativnog sistema je odmah izasao na videlo tako da se polemika linux ili windows vec zapodenula iako je forum jos u povoju i za sada broji tek desetak clanova.
Nadam se da ce forum (i pored relativno slabe zainteresovanosti aktera u domacem skolskom sistemu) narednih meseci da postane mesto za dijalog, a narocito kao sto vec rekoh, mesto koje ce koliko toliko da pomogne da se internet i racunari  ukljuce u nase skole.
Vasim prisustvom i doprinosom na forumu bih bio vrlo pocastvovan. sta vise nuzno su mi potrebni ljudi koje ova tema zanima i kojima cu moci kada forum zazivi da poverim uloge moderatora ili urednika.
Forum se trenutno nalazi na adresi:
http://www.tnt-forum.tk
ili ako bude problema sa redirekcijom
http://members.lycos.co.uk/hemija
Sačuvana
radulovity
Gost
« Odgovor #1 poslato: Subota, 01. Mart 2003. 21:26:11 »

Mislim da ce ovaj moj post izazvati samo jedan blag osmeh na vasem licu, ali se nadam da ce ipak biti neko, ko ce ovo shvatiti ozbiljnije.
Dok ne postoje dobro prevedene dokumentacije, NIKADA necemo uspeti ugurati Linux u krugove mladih. 90% onih koji mi se obratilo za pomoc nije znalo dovoljno kvaliteto engleski, te je RTFM bio sasvim nelogican odgovor. Skoro nista (sem par sitnica, koje je obezbedio Boban Acimovic) nema na srpskom, sto detalnije opisuje sam linux, kao i mogucosti koje ima. Nema svako 1000 dinara da da za kvalitetnije knjige.
Sačuvana
vladeck
Gost
« Odgovor #2 poslato: Nedelja, 02. Mart 2003. 01:15:42 »

Samo mi obezbedite hranu i prenociste, nista vise, batalicu C i pocecu da prevodim dokumentaciju wink ! Ozbiljno!
Sačuvana
Konstantin
Gost
« Odgovor #3 poslato: Nedelja, 04. Maj 2003. 18:51:51 »

Probao sam pre neki dan da pokrenem taj Kendoo, ali mrka kapa. Jes da ja nisam bas neko ko je iskusan u kompajliranju, ali verovatno nije ni vecina od ciljne grupe kojoj je taj program namenjen. Ja sam ranije poceo da pravim slican program (ali u Windows-u) tako da me je jako zanimalo kako sve bar u ovoj fazi projekta izgleda. Ono sto sam video na slikama mi ne govori puno. Inace autor Kendoo projekta je prozvan na TNT-forumu, pa ako zeli da vidi sta mu neki ljudi koji su probali program zameraju samo napred. Meni bas i nije drago sto se tako "mladi" projekti docekuju na noz. U ovom trenutku je neophodna saradnja a ne kritika po svaku cenu.
Sačuvana
vladeck
Gost
« Odgovor #4 poslato: Nedelja, 04. Maj 2003. 20:59:38 »

Drago mi je da ima ljudi koji znaju za Kendoo, ali je lose sto mi nisu nista napisali - reci mudrosti. Jos nisam pogledao forum, ali mi kritika ne smeta - nisam prof., nisam softver inzinjer, samo geek, koji ima jos mnogo toga da nauci, a pogotovu oko Ca wink .
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>