Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: autentification server  (Pročitano 2544 puta)
sindza
Gost
« poslato: Ponedeljak, 24. Februar 2003. 21:35:12 »

Poprilicno sam nov sa linux-om i veoma mi se svidja to sto vidim ali imam problem oko podesavanja servera. Naime pre linux-a sam imao instaliranu NT mrezu i zbog ove legalizacije sam presao na linux (ispostavilo se mnogo boljee). Ja sam bez problema namestio sve racunare da mi budu samo radne stanice i jedan koji mi sluzi kao file server, problem se sastoji u tome sto ja hocu da mi autentifikacija korisnika bude centralizovana kao sto je to bio slucaj sa NT domenom. Citao sam howto za sve i svasta i tu ima vise opcija koje mogu da se urade ali mene zanima sta je preporuceno i gde bih mogao da nadjem neki tekst za to sto mi vi preprucite ( neki howto ) za podesavanje toga necega. Napomena:  NIS ne mogu da podesim nikako tako da od njega odustajem SIGURNO ( naneo mi je traume ).
Jos jedno pitanje , mada bas i nije forum za to, ali zanima me da li neko zna neki program za pcb, nesto kao protel samo da radi pod linux-om i da je cena pristupacnija.
Hvala unapred  Cool
Sačuvana
Mita201
Gost
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 24. Februar 2003. 23:03:03 »

Pa, mozda Samba... to ti je nesto sto emulira Windows NT mrezno okruzenje, mozes da namestis Domain Controler, i klijenti mogu da se loguju... mada, ako si POTPUNO izbacio Microsoft, mozda je malo glupo da se emulira nesto za cim nema potrebe...

A da probas ti jos malo NIS?
Sačuvana
malchik
Gost
« Odgovor #2 poslato: Utorak, 25. Februar 2003. 09:17:13 »

Da, slazem se cemu Samba ako nemas Win makine u mrezi. Pogledaj neki NIS HowTo http://www.ibiblio.org/pub/Linux/docs/HOWTO/other-formats/html_single/NIS-HOWTO.html, nije tako problematicno postaviti stvar da radi.
Sačuvana
radulovity
Gost
« Odgovor #3 poslato: Utorak, 25. Februar 2003. 09:28:26 »

Probaj sa LDAP-om mislim da je jako dobra stvar!
Sačuvana
malchik
Gost
« Odgovor #4 poslato: Utorak, 25. Februar 2003. 09:54:50 »

Da LDAP je odlican za to, ali ako covek ne zna da podesi NIS, LDAP ce mu biti prava mora...
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>