Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Problem sa instalacijom Red Hat-a 6.0  (Pročitano 2339 puta)
abarth
Gost
« poslato: Utorak, 11. Februar 2003. 02:12:30 »

Pozdrav,
Pokusavam da instaliram Red Hat 6.0 ali nikako ne mogu da setujem monitor (Philips 105E) ili graficku karticu (Intel 740 AGP). Pomenuti uredjaji se ne nalaze medju ponudjenim, tako da sam pokusavao manualno da ih setujem, ali uvek dobijem strasno malu rezoluciju u grafickom modu (ikona mi zauzima cetvrtinu ekrana). Da li znate kako da resim problem? Gde mogu da skinem drajvere pomenutih uredjaja za linux?
Hvala
Sačuvana
tzeljko
Gost
« Odgovor #1 poslato: Utorak, 11. Februar 2003. 02:43:46 »

auuu brate, pa sto bas 6.0 to je mnooooogo matoro(ima vise od 3 godine...). Makar da si stavio 6.2 pa ajd da covek i kaze, ali 6.0 bolje nemoj ni da stavljas Smiley))

E sad, ako hoces mozes u /etc/X11/XF86Config da nadjes taj deo za rezoluciju ... ili ako hoces mozes da kucas xf86config i tako da konfigurises svoj X.
Puno srece .....
Sačuvana
Mita201
Gost
« Odgovor #2 poslato: Utorak, 11. Februar 2003. 20:20:58 »

mislim (nisam siguran) da se na tom Linuxu program za konfiguraciju X-a zove Xconfigurator (kucas tako kad nisi u grafickom okruzenju). Posto ti monitor nije podrzan, moraces da nadjes za taj model horizontal i vertical freq parametre, probaj na www.monitorworld.com.

Inace, stvarno bi mozda mogao da nadjes neku noviju verziju Linuxa....
Sačuvana
abarth
Gost
« Odgovor #3 poslato: Utorak, 11. Februar 2003. 21:23:37 »

Evo instalirao sam Red Hat 8.
Sada imam problema sa konfigursanjem win modema (Lucent).
Sačuvana
vladeck
Gost
« Odgovor #4 poslato: Sreda, 12. Februar 2003. 01:38:23 »

Citat: tzeljko
auuu brate, pa sto bas 6.0 to je mnooooogo matoro(ima vise od 3 godine...). Makar da si stavio 6.2 pa ajd da covek i kaze, ali 6.0 bolje nemoj ni da stavljas Smiley))

Ovek postoje razlozi zasto izabrati stariju verziju (ne mora da znaci da je i inferiorinija za odredjen posao). Ne zaboravimo, da serija 7.x ima strasno traljavo odradjene GCC kompajlere (GCC toliko patchovan, da... )
Udaljih se od price, a to je da, RH6 ima dovoljno 'snage' da odradi MILION poslova wink . Sudimo po delima, ne verzijama cheesy .
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>