Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Distribucija Kylix 3 aplikacije  (Pročitano 5143 puta)
Mita201
Gost
« poslato: Sreda, 13. Novembar 2002. 23:36:21 »

Hm, nemoguce je da je to bas ovako komplikovano:
Ako hocu da mi radi kompajlirani projekat, moram prvo da odem u /tralala/kylix3/bin i da kucam "source kylixpath", zatim da se ponovo odsetam do direktorijuma gde mi je kompajliran projekat i da ga startujem. Inace, nece da radi. Kako li cu tek onda da ga prebacim na drugu masinu?
Sačuvana
deyan
Gost
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 18. Novembar 2002. 16:05:44 »

"source kylixpath" sluzi samo da bi se podesili razni parametri (okruzenje) da bi se sors dobro kompajlirao.
Distribucija same aplikacije (ako je kompajliranje dobro proslo) je lako i jednostavno.
Sačuvana
Mita201
Gost
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 18. Novembar 2002. 22:55:05 »

Hvala na opsirnom i sadrzajnom odgovoru.
 huh

A da ti to ipak malo podebljas?
Znam da source kylixpath sluzi pri kompajliranju iz komandne linije, ali aplikacija (jednostavna, single executable) koja je kompajlirana kroz IDE ne moze nikako drukcije da se pokrene (dvoklik iz grafickog okruzenja = file not found?!, a iz shella = undefined symbol: init PAnsiStrings) osim iz shella gde uradim ono sto sam u prvom pismu napisao (i to svaki put mora)
Sačuvana
Mita201
Gost
« Odgovor #3 poslato: Utorak, 21. Januar 2003. 20:22:31 »

Jel hoce ipak neko mozda da mi ovo objasni?
(ali polako, za debile...  Tongue )
Sačuvana
strajo
Gost
« Odgovor #4 poslato: Utorak, 04. Februar 2003. 18:48:05 »

E i meni se isto deshava al vidis nisam cuko ono source kylixpath...
Danas sam na googletu trazio ono InitPAnsiStrings i natrcim na neko objasnjenje: kaze:
vidi kako ti je skripta startdelphi ili startkylix napravljena pa i ti napravi slicnu al za tvoj program, a sto se tice deploy-a kaze imas DEPLOY.TXT.
U svakom slucaju cu da oprobam pa cu da javim.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>