Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Kmail.....  (Pročitano 2366 puta)
Gost
« poslato: Subota, 04. Maj 2002. 15:18:03 »

Kmail i ja se izgleda ne slazemo ba$ ne$to...
Nece da $alje, ali zato lepo "prima" mail...
Sve sam pdesio kako treba, ali mi ne$to "ne ide"...
Da li ima neka caka sa kmail-om ili mi je mozda promakla neka sitnica, jer sam pode$avao samo pop i smtp i to sa prospekta (u pitanju je ptt)...
Sačuvana
Lun
Gost
« Odgovor #1 poslato: Utorak, 07. Maj 2002. 13:42:54 »

Kmail je program koji sasvim fino radi i sa standardnim primanjem a i slanjem poste.

O svom problemu si trebao da das vise detalja (verzija Kmail-a, neki firewall (ako postoji), ISP na koji se kacis kada hoces da saljes postu...). Ovako nije ni cudo sto ovoliko cekas na odgovor.

Resenje sa ovim podacima: proveri da li si u Kmail-u podesio lepo SMTP server PTT-a i da li bas njega koristis za slanje poruka. Neznam da li je PTT podesio da samo njigov opseg IP adresa moze da koristi njihov SMTP server (sto je bitno ukoliko se kacis na nekog drugog ISP-a).
Ukoliko si postavio neki firewall (ili tvoj gateway ako ga imas) to takodje moze biti problem...
Sačuvana
Gost
« Odgovor #2 poslato: Sreda, 08. Maj 2002. 07:29:34 »

Sto se tice vise detalja:

ISP mi je ptt ciji mail i koristim...

FIREWALL ne koristim, GATEWAY takodje nemam...

Ista ta verzija kmail-a radi kod prijatelja koji mi je snimio SuSE 7.3 [ako znas koju verziju su oni isporucili, trenutno ne mogu da pogledam, po$to sam na poslu]...

SMTP sam podesio isto kao i uvek, cak sam i proverio [ponovo sam pogledao prospekt PTT-a].

kada saljem mail javi da ne moze da nadje host, i da proverim da li sam dobro podesio SMTP, za koji sam vec spomenuo da je dobar.

Iz win-a sve radi kako treba, dakle u linuxu je problem... Znaci mogu da surfujem, chat-ujem, primam ali ne i da saljem postu...
Sačuvana
Gost
« Odgovor #3 poslato: Petak, 20. Septembar 2002. 10:33:44 »

smiley
Ponovo sam instalirao sendmail pa sada radi lepo...
Sačuvana
owl
Gost
« Odgovor #4 poslato: Subota, 21. Septembar 2002. 00:35:21 »

Sendmail ne mora biti instaliran na sistemu da bi ti mogao da saljes mail. Imas zgodnu opciju u Kmail-u koja odredjuje kako ce se mail slati:
preko sendmail-a ili direktno preko SMTP-a nekom serveru.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>