Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Autentifikacija korisnika sa razlicitih sajtova  (Pročitano 1862 puta)
coyote
Gost
« poslato: Ponedeljak, 04. Mart 2002. 12:59:20 »

Kako da izvedem sledece.

Imam 2 sajta (dva domena). Korisnicima koji se registruju na jednom sajtu, trebam da dozvolim da se istom kombinacijom username/password loguju i na drugi sajt. Nesto slicno M$ Passportu.

Sta moze da se upotrebi za to? LDAP? Kako?

pozdrav...
  coyote
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 04. Mart 2002. 20:30:29 »

Nedavno smo mire i ja raspravljali ovo. Naravno, i ovde postoji puno resenja, recimo LDAP, replikacija tabele korisnika, posebna podrska za ovo na klijent strani (ovo se moze M$-u), itd. Ono sto bi bilo najjednostavnije, recimo na serveru na kome se korisnici i registruju napravis jedan skriveni skript koji ce onaj drugi server pozivati preko HTTP zahteva i to po potrebi. Na primer korisnik hoce da se uloguje na server broj 2, posalje ime i sifru, server broj 2 pomocu ove kombinacije pozove poseban skript na serveru 1 koji javi da ili ne, nakon cega korisnik biva ulogovan na masinu dva ili ne. Ovaj skript moze da bude zasticen sifrom.
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
deyan
Gost
« Odgovor #2 poslato: Utorak, 12. Mart 2002. 09:37:45 »

Elem treba na jednom sajtu da postavis autentikaciju, a kad se covek autentikuje onda da ga "bacis" na druge sajtove...

Odmah sam se setio jednog URL-a koji ti moze pomoci: http://www.phpbuilder.com/columns/chriskings20001128.php3

Puno pozdrava i tebi i ostalima na Forumu
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>