Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Apache i ISAPI PHP  (Pročitano 2141 puta)
Go! X
Gost
« poslato: Subota, 02. Mart 2002. 20:52:38 »

instalirao sam sve po uputstvu, podesio .conf i php.ini i nece Wink. Kada pokusam da otvorim neki php fajl dobijem download dijalog. Pomagajte.
Sačuvana
deyan
Gost
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 03. Mart 2002. 01:05:58 »

Cekaj, sta trazis ovde na LinuxSerbia ako radis sa ISAPI?

Ako imas Apache zajebi ISAPI, ISAPI treba da koristis kad zelis da ti PHP radi sa Internet Information Serverom (fuj to!).

Ako imas Apache onda ti ne treba ISAPI PHP, vec jesto drugo... Procitaj jos jednom uputstvo i videces sta ti to treba.
Sačuvana
Go! X
Gost
« Odgovor #2 poslato: Nedelja, 03. Mart 2002. 22:12:19 »

[quote:6aeb365991=deyan]
Cekaj, sta trazis ovde na LinuxSerbia ako radis sa ISAPI?
[/quote:6aeb365991]
pise lepo PHP na windows i linux pklatfromi, ili sam ja pogresio? Inace imam zelju da predjem na Linux, ali imam win modem i nemogu bas da ga nateram da radi sa RH7.2 pa mi to malo smeta ukoliko zelim da drzim server, zar ne?

Ako imas Apache zajebi ISAPI, ISAPI treba da koristis kad zelis da ti PHP radi sa Internet Information Serverom (fuj to!).
IIS jeste los (na mom kompjuteru je jako spor) ali i Apache radi lepo sa ISAPI. Znam da moze da radi jer ima fajl php4apache.dll u ISAPI distribuciji PHP-a kao i uputstvo ali...
Ako imas Apache onda ti ne treba ISAPI PHP, vec jesto drugo... Procitaj jos jednom uputstvo i videces sta ti to treba.
Instalirao sam CGI verziju koja sada na srecu salje kolacice funkcijom setcookie() sto ranije nije hteo (ne znam razlog ali sam zbog toga i probao sa ISAPI verzijom, najverovatnije nisam sredio PHP.ini)
Sačuvana
deyan
Gost
« Odgovor #3 poslato: Ponedeljak, 04. Mart 2002. 15:01:40 »

Procitaj naslov ovog mog teksta...

Prijatelju ISAPI PHP je PHP "modul" za IIS, dok je Apache PHP modul to sto ti zoves ISAPI modulom! PRAVI RAZLIKU IZMEDJU TO DVOJE!

Drugim recima - php4apache.dll NIJE ISAPI modul, vec je to Apache modul. ISAPI je nesto vezano ISKLJUCIVO za IIS ako se ne varam. Mozda gresim, ali sam poprilicno siguran da ne gresim...

Da bih malo bolje objasnio sta pricam, evo ti par izvoda iz install.txt koji ide uz PHP za Windows:

Apache PHP modul:
[quote:f4c9e338fe]
 If you would like to use PHP as a module in Apache,
  you should move php4ts.dll to the windows/system (for Windows 9x/Me)
  or winnt/system32 (for Windows NT/2000) directory, overwriting any
  older file. Then you should add the following two lines to you Apache
  conf file:

LoadModule php4_module c:/php/sapi/php4apache.dll
   AddType application/x-httpd-php .php
[/quote:f4c9e338fe]

IIS PHP modul:
[quote:f4c9e338fe]  To use the ISAPI module, do the following:

If you don't want to perform HTTP Authentication using PHP,
    you can (and should) skip this step. Under ISAPI Filters,
    add a new ISAPI filter. Use PHP as the filter name, and
    supply a path to the php4isapi.dll.
[/quote:f4c9e338fe]

Nadam se da ce te ovo uveriti i nauciti gde gresis... PONAVLJAM - ISAPI NEMA VEZE SA APACHE-jem! Izbaci Microsoft stvari iz glave kad radis sa OpenSource softverom, pogotovo softverom kao sto je Apache - koji se toliko godina razvijao na Linux/UNIX-u ...

Dakle umesto tvog "ISAPI" php4apache.dll modula, ako koristis IIS, koristi php4isapi.dll, koji normalno dolazi uz Windows PHP paket.

Puno pozdrava i stvarno se nadam da smo razresili ovu "misteriju".
Sačuvana
Go! X
Gost
« Odgovor #4 poslato: Ponedeljak, 04. Mart 2002. 17:45:33 »

[quote:c5c0fc4632=deyan]
Dakle umesto tvog "ISAPI" php4apache.dll modula, ako koristis IIS, koristi php4isapi.dll, koji normalno dolazi uz Windows PHP paket.
[/quote:c5c0fc4632]

Pa prvo uspeo sam da instaliram PHP kao CGI program za Apache i sada sve radi (prosli put nije slala kolacice, ali to je do php.ini sigurno). Inace ja sam stvarno mislio da to ISAPI znaci nesto kao Internet Service... Zato sto se i taj Apache modul php4apache.dll nalazi u SAPI direktorijumu, ali ako gresim ok. Meni je bitno da sada sve lepo radi Wink. I da nekoristim IIS zato sto je kod mene mnogo spor za razliku od Apache-a koji sasvim lepo radi, cak i odlicno. Nego imam jedno pitanje sa virtual hosts. Definisao sam sve lepo za virtual host server name www.gox.com i onda u windows hosts fajlu redirektovao sa www.gox.com na localhost IP (127...). I on onda lepo sve pokazuje kada unesem http://www.gox.com. Sada kada bih taj domen registrovao i uneo moj stalni IP mogao bi da domen hostujem kod sebe. Ali koji to domen registrujem gox.com? Sta da radim sa onim www. delom? I kako da napravim domen tipa http://dl.gox.com ? (gox.com je samo primer, a mislim da je i domen zauzet ;( )
Sačuvana
Go! X
Gost
« Odgovor #5 poslato: Utorak, 05. Mart 2002. 15:38:05 »

posto sam se malo bacio na citanje, zakljucio sam da je pitanje postavljeno u mom proslom odgovoru nevidjena glupost.. Znaci sada imam DNS ali (opet ali) kada uradim DNS Lookup sve lepo vraca podatke, kako sada da nagovorim browser da gleda u to, tojest sta trebam da podesim da bi povezao taj moj DNS i browser (normalno i server pomocu virtual hosts) u lokalu. Ipak bi zeleo malo da probavam pre nego sto "stvar" objavim.
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>