Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: Ne radi kompajlirani projekat  (Pročitano 4395 puta)
Srbox
Gost
« poslato: Sreda, 27. Februar 2002. 13:29:47 »

Pozdrav ljudima na forumu, imam nekih problema pa sam mislio da je ovo pravo mesto da potrazim odgovor, naime
   U pitanju je Kylix 1 na SuSE Linux 7.0, koji doduse savrseno lepo radi, ali kada gotov executable file pokusas da pokrenes ne dogadja se nista, a u shell-u izbacuje sledece

./Project1 error in loading shared libraries /usr/kylix/bin/libqtintf.so undefined symbol event_14QMultiLineEditP6QEvent

Samo to, unapred hvala i cao
                                                Srbox !
Sačuvana
acim
Administrator
Elitni član
Van mreže Van mreže

Pogledaj profil WWW
« Odgovor #1 poslato: Sreda, 27. Februar 2002. 16:17:13 »

@Srbox

Naslov "Pozdrav ljudi, jel moze mala pomoc" u stvari nije nikakav naslov. Pro
Sačuvana

Boban Aćimović, urednik linux.rs
Srbox
Gost
« Odgovor #2 poslato: Petak, 01. Mart 2002. 23:29:39 »

Dobro, izvinjavam se sto nisam procitao pravila foruma, ali bi vise cenio odgovor na postavljeno pitanje nego ispravku za naslov...
Sačuvana
silver
Gost
« Odgovor #3 poslato: Četvrtak, 07. Mart 2002. 15:08:13 »

1. proveri $LD_LIBRARY_PATH koji bi trebao da pokazuje na <path>/kylix/bin

2. proveri u Project Options da li si i sta si ukljucio od runtime paketa za build

3. ako je libqtintf.so nepostojeci, kreiraj ga kao soft link ka libqtintf.so.2.2 biblioteci

Ukoliko ne radi, probaj libqtintf.so.2.2 da prekopiras sa instalacionog cd-a preko ovog postojeceg. Ne znam koliko si 'nisko' isao u programiranju vezano za Qt koji lezi ispod CLXa. Imao sam i ja neke probleme sa lutajucim pointerima kada zatrazim hooks od pojedinih widgeta indirektno. Medjutim, prvi (i izgleda jedini) update freeclx1 je popravio stvari.
Kylix 1 koristi staticko vezivanje ovog so-a koji je, u stvari, build Qt-a 2.2.4, medjutim, niko te ne sprecava da iskoristis tu biblioteku od Kylixa 2 OpenEdition (free verzija, dakle) koji je buildovan na osnovu Qt-a 2.3.0 (libqtintf.so.2.4) i samo napravis ln -s sa nazivom libqtintf.so i zavrsis posao.
Sačuvana
Srbox
Gost
« Odgovor #4 poslato: Nedelja, 10. Mart 2002. 22:48:00 »

1. LD_LIBRARY_PATH mi je ok

2. stavio sam i build runtime librarys

3. cak je i postojeci file, sa 2 linka ka sebi

Hvala ipak na savetu i videcu da nadjem taj patch (ili da predjem na Kylix2 ili slicno). Ujedno cestitam ti sto si prvi koji se usudio da bude kulturan i pomogne.

Srbox
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>