|
Aca
Gost
|
 |
« poslato: Subota, 23. Februar 2002. 14:21:08 » |
|
Sada mi rade generi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
acim
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Subota, 23. Februar 2002. 18:28:05 » |
|
Koliko ja vidim, ovo je log fajl nastao kompajliranjem, odnosno konfigurisanjem nekog modem drajvera. Kako bi bilo da napi
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Boban Aćimović, urednik linux.rs
|
|
|
|
Aca
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Subota, 23. Februar 2002. 22:41:48 » |
|
U pitanju je RH 7.2 Kartica je SUPRA LUCENT 56K. Skinuo sa njihovog sajta drajvere i to ltmodem-6.00a.tar.gz
Usput imam problem i sa Grafickom karticom jer mi rade genericki drajveri koje sa instalirao sa instalacijom RH7.2 kartica je NVIDIA GF2 MX400 sa tv izlazom
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Aca
Gost
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Subota, 23. Februar 2002. 22:49:41 » |
|
Za grafiku sam poku
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
acim
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Subota, 23. Februar 2002. 23:45:29 » |
|
Koju gre
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
Boban Aćimović, urednik linux.rs
|
|
|
|
Aca
Gost
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Nedelja, 24. Februar 2002. 00:12:41 » |
|
Pa ovako za modem Javlja nesto u vezi kernal hedera ima to u onom logu sto sam poslao. Negde sam sada nabasao da treba da instaliram sors kernala nije mi bas jasno pa cu preci u linux i citati taj help pa redom evo i sajta http://www.dwrees.co.uk/lucent_install.shtml gde sam to nasao. Skinuo sam i nove drajvere. Kartica radi lepo sa genetickim drajverima ali zbog tv i ostalih podesavanja bi instalitao oreginalane pokusacu da snimim poruku o gresci.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Aca
Gost
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Nedelja, 24. Februar 2002. 23:04:10 » |
|
Nasao sam Kerneal Hedere na CD1 od instalacije RH7.2 Dali mogu to da instaliram posto mi ocigledno to trazi Modem drajver
Dali sa tim poslom ima nekih problema.
Kakve veze ima nastavak fajla i386. za kernal hedere ima samo ovaj nastavak a za ostalo u vezi kernala ima i i686 i drugo da li smeta da instaliram ovaj i386?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Aca
Gost
|
 |
« Odgovor #7 poslato: Ponedeljak, 25. Februar 2002. 23:28:08 » |
|
Probao sam da instaliram Hedere ali mi javlja da ih vec imam
Mo
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
malchik
Gost
|
 |
« Odgovor #8 poslato: Utorak, 26. Februar 2002. 08:58:19 » |
|
Aco, kako imas Duron procesor ne mozes da koristis i686 kernel niti bilo koji deo kernel paketa koji ima i686. To je rezervisano za intelove P3 procesore... Drugo, i686 enterprise kernel koristi Intelovu PAE arhitekturu i sa njime dobijas podrsku za 64Gb RAM-a, a kako ti to nejverovatnije ne treba, za Durona uzmi najobicniji i386 kernel. Ja preporucujem kompajliranje, ali ako to nikada nisi radio moze da bude zamrseno...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
malchik
Gost
|
 |
« Odgovor #9 poslato: Utorak, 26. Februar 2002. 09:08:41 » |
|
Za kompajliranje novog kernela su ti potrebni sledeci paketi: kernel-headers*.rpm, kernel-source*.rpm, dev86, gcc, cpp, make, binutils, glibc-devel, ncurses, ncurses-devel.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Aca
Gost
|
 |
« Odgovor #10 poslato: Utorak, 26. Februar 2002. 10:33:11 » |
|
Ok oki ovih ix68 sam skapirao. Ja sam skoru instalirao RH7.2 Nije mi sada jasno zasto moram da kompajliram Kernel?
Da li je neka razlika izmedju kolmpajliranja i instalacije source?
Koliko sam ja shatio ono upuctvo ako ovo sa hederima ne prodje, a nije posto ih imam bar tako mi je odovorio prilikom pokusaja instalacije, onda treba da instaliram source.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
malchik
Gost
|
 |
« Odgovor #11 poslato: Utorak, 26. Februar 2002. 23:56:55 » |
|
Pa naravno da ne moras da kompajliras kernel, ne znam zasto bi to i radio? Kada imas instaliran Kernel i header-i za taj kernel su ti vec instalirani. Nastavak i386 predstavlja oznaku za koju je arhitekturu paket namenjen. Dobar HowTO po pitanju kernela i hardvera nadji na http://www.linuxdoc.org
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
Aca
Gost
|
 |
« Odgovor #12 poslato: Sreda, 27. Februar 2002. 02:07:37 » |
|
Ova prica se vrti oko toha sto mi je na komandu ./build_module javio gresku : "ERROR No kernel headers found. " To se vidi iz onog log fajla sto sam poslao.
Ovih direktorijuma /usr/src/linux po kojima on trazi nemam. Po onom uputstvu ja bi trebao da napravim link ka tim hederima
Gde ti hederi treba da su u RH7.2
Inace kada se staruje linux ispise mi broj kernala 2.4.7-10 i ono i686 da li to znaci da treba da instaliram pakete sa tim nastavkom i686?
Pokusao sam da nadjem na CD-u kernel-source*.rpm koji su mi trazili po upuctvu ali ga nisam nasao, na kom disku treba da bude?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
acim