|
MikkeMusse
Gost
|
 |
« poslato: Utorak, 12. Februar 2002. 19:48:01 » |
|
svaki pokusaj kompjaliranja source-a programa za kde okruzenje (npr. kcommander2, guarddog) zavrsava se sledecim:
./aclocal.m4:671: error: m4_defn: undefined: _m4_divert_diversion aclang.m4:173: AC_LANG_RESTORE is expanded from... ./aclocal.m4:671: the top level make: *** [configure] Error 1
platforma: slackware 8, kde 2.2.2, qt 2.3.1
ne pomaze export QTDIR=/usr/lib/qt-2.3.1 export KDEDIR=/opt/kde pre ./configure
pozdrav svima.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
deyan
Gost
|
 |
« Odgovor #1 poslato: Utorak, 12. Februar 2002. 21:41:14 » |
|
Mozda je greska u M4 fajlu?
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
MikkeMusse
Gost
|
 |
« Odgovor #2 poslato: Sreda, 13. Februar 2002. 17:38:33 » |
|
pronadjoh resenje (uz nesebicnu pomoc google-a): autoconf 2.50 koji je deo slackware8 distribucije treba zameniti *starijom* verzijom 2.13. (na ftp.gnu.org/gnu/autoconf nalazi se novija verzija, 2.52, ali sam i sa njom imao isti problem.)
pozdrav.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
deyan
Gost
|
 |
« Odgovor #3 poslato: Četvrtak, 14. Februar 2002. 12:24:54 » |
|
... posalji taj M4 fajl pa da vidimo sta se desava...
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
MikkeMusse
Gost
|
 |
« Odgovor #4 poslato: Četvrtak, 14. Februar 2002. 14:15:11 » |
|
m4 je deo d1 paketa slackware distribucije. ovako je opisan u dokumentaciji na instalacionom cd-u:
GNU m4 1.4 This is release 1.4 of GNU m4, a program which copies its input to the output, expanding macros as it goes. m4 has built-in functions for including named files, running Unix commands, doing integer arithmetic, manipulating text in various ways, recursion, etc... Macros can also be user-defined, and can take any number of arguments. GNU 'm4' has been originally written by Rene Seindal, from Denmark.
source mozes pronaci na: ftp.sunet.se:/pub/Linux/distributions/slackware/slackware-8.0/source/d/m4
pozdrav.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
deyan
Gost
|
 |
« Odgovor #5 poslato: Nedelja, 17. Februar 2002. 01:51:59 » |
|
Bez uvrede, ali, citas li ti sta ja kucam? - Ocigledno NE! Da citas video bi da sam trazio M4 fajl gde se greska javlja! Ne GNU M4 tarball!
Na kraju treba da samo dodam da sam OpenSource programer koji Autoconf, Automake, Libtool i GNU M4 (dobitna kombinacija) koristi vec godinama... - Valjda znam sta pricam.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|
MikkeMusse
Gost
|
 |
« Odgovor #6 poslato: Nedelja, 17. Februar 2002. 14:34:03 » |
|
ma da, ja ne citam sta ti pises, a saljem odgovore. dobro da nisam postovao recept za krempite :)
u mom prvom postu stoji, izmedju ostalog:
<snip> ./aclocal.m4:671: error: m4_defn: undefined: _m4_divert_diversion aclang.m4:173: AC_LANG_RESTORE is expanded from... <snip>
da je tvoj odgovor glasio "Mozda je greska u aclocal.m4 fajlu?" ili "Mozda je greska u *.m4 fajlovima?", umesto "Mozda je greska u M4 fajlu?", dalja konverzacija bi bila resena nedoumica. jedini fajl sa *imenom* M4 (tj. m4) nalazi se na instalacionom disku. (zapravo tek mi je nakon tvog poslednjeg posta na ovu temu ["...M4 fajl gde se greska javlja!..."] postalo jasno na sta ciljas.) u slicnu bi me nedoumicu doveo da sam, npr., pisao o problemu sa boot-ovanjem linux-a, a da si mi ti odgovorio sa "Mozda je greska u LILO fajlu?", pri tome misleci na lilo.conf.
posto je ovo forum *za pocetnike* moras biti precizan. verovatno bi u nekom imaginarnom "forumu za gurue" od samog starta sve bilo jasno ;)
u svakom slucaju, hvala na pokazanoj zelji da pomognes.
|
|
|
|
|
Sačuvana
|
|
|
|
|