Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: GNOME i KDE  (Pročitano 2366 puta)
Drljo13
Gost
« poslato: Subota, 02. Februar 2002. 23:30:42 »

Instalirao sam Red Hat Linux 7.1
i imam problem .Odma da kazem da je tipicni lejmerski problem ali tek sam presao na Linux pre neki dan .
Kako da prebacim Desktop enviorment
iz GNOME-a u KDE.Stvarno ne mogu da se cimam da trazim.I zasto nemam u ovoj verziji komandu linux-conf.
Ajde PLZ help
Sačuvana
mire
Gost
« Odgovor #1 poslato: Nedelja, 03. Februar 2002. 09:56:10 »

7.1 nije stabilna verzija, uzmi 7.2 ili 6.2 ako mozes

U svakom slucaju edituj /etc/sysconfig/desktop i tamo upisi KDE ili GNOME (samo toliko nista vise, vodi racuna da sva slova budu velika).
Sačuvana
malchik
Gost
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 04. Februar 2002. 09:22:10 »

Otvori terminal i otkucaj [b:6a91fd0e61]switchdesk[/b:6a91fd0e61] i izaberi koji hoces desktop da koristis sledeci put kada se ulogujes. Mire je upravu, predji na 7.2...
Sačuvana
deyan
Gost
« Odgovor #3 poslato: Ponedeljak, 04. Februar 2002. 11:44:14 »

... dokaz ovoj tvrdnji je da posle svakog izbacivanja nove verzije OBAVEZNO par dana posle
Sačuvana
malchik
Gost
« Odgovor #4 poslato: Utorak, 05. Februar 2002. 09:08:30 »

Pa u jednu ruku se slazem s tobom Deyane, mislim da se nove verzije glavnih distribucija prebrzo izbacuju, tj. da se lansiraju a da nisu dovoljno dobro testirane. Naravno, RedHat ne prednjaci u tome (po meni na prvom mestu je Mandrake), ali izgleda da je sve distributere (cast izuzecima) uas uhvatila groznica lansiranja novih verzija. A da ne spominjem sto se brojevi verzija po meni, malo olako daju, tj. inkrementiraju, a da se ustvari nista revolucionarno ne dobija. OK kod RH prelaskom sa 7.0 na 7.1 dobili smo novi kernel ali sa 7.1 na 7.2 skoro nista znacajno, sem, izgleda, prelaska na stabilnu verziju.
Ja se drzim RH uglavnom iz navike, znam gde mu se sta nalazi i dugo vec radim s njime. Probao sam i ostale pakete (Suse i Mandrake) ali nisam bas preterano zadovoljan. Kod Suse-a me nervira raspored fajlova po folderima i kako su skripte odradjene, a kod Mandraka osecaj da imam deciju igracku pod rukama. Mozda i gresim...
Sačuvana
Stranice: [1]   Idi gore
  Štampaj  

Prebaci se na:  

?>