Stvarno ne zelim da pravim flame war sa ovim, svaka cast Python-u kao jeziku, kao veoma mlad postize zapazene uspehe... ALI, zar nije tako bilo i sa Perl-om? I sa svim mladim jezicima... Svi imaju neki vrhunac i onda padaju. Zar nemate vi slicno misljenje? Ja licno mislim da ce tako biti i sa Python-om, Perl je odavno doziveo svoj vrhunac i sada ljudi sve manje koriste pomenuti, isto ce biti i sa Python-om, Python nije jos dostigao vrhunac, ali ce ubrzo to da se desi.
Moje misljenje je da svaki jezik ima svoju svrhu. Python nije jedini interpreter koji sluzi za svasta... Ima tu jos mnogo slicnih, neki su mnooogo stariji od njega, mnoogo stabilniji i slicno. O tome bi se dalo dugo raspravljati sto nema potrebe da radimo. - Svako koristi ono sto mu odgovara, ono sto mu u datom trenutku pomaze da svoj posao dovede do kraja, ako se programer odluci za Python, to je njegova stvar.
Svedoci smo pojave velikog broja interpretera, kompajlera u poslednje vreme... Tu je Eifell, Ruby, Lua, ... Svaki je specifican na svoj nacin, i svaki sa svojom namenom i grupom korisnika...