Zdravo narode, sada cu malo da udavim

1.
Instalirao sam RH 7.2 na ona dva racunara iz prethodnog posta (malchik hvala na linku za virtuelnu memoriju -bio je poucan) i pokusao da ih umrezim. Prvo sam citao one HOWTO-ove sa RH dokumentacionog CD-ROM-a (NET, NFS, DNS). Sledio sam uputstva i na kraju uspeo da ih nateram da se vide, a kasnije i da mount-ujem file system jednog na neki mount point drugog i da sa jednog pravim direktorijume na drugom itd. Sve u svemu to nekako radi, ali imam probleme sa Internetom. Elem posto je na jednom modem, ja uspem da se povezem sa provajderom (Eunet) ali mi browseri ne prepoznaju host-ove. Pretpostavljam da je to nesto u vezi DHCP-a, ali ne znam kako da to podesim. Ja sam postavljao IP adrese na lokalnoj mrezi onako kako su date u primerima znaci onako tek da postoje neke.
Menjao sam i /etc/resolv.conf i tamo upisao Eunet DNS-ove ali to je ostalo bez efekta. Da nije nesto sa postavljanjem default gateway?
Ono sta ja hocu da uradim je da imam umrezena dva racunara pod Linuxom, da jedan ima pristup internetu preko modema,a drugi preko lokalne mreze do prvog pa dalje u svet (narvno ako je uspostavljena ppp veza). Izvinjavam se ako sam nalupetao mnogo gluposti ali ovo radim prvi put u zivotu

. Ako vas smara da dajete duge odgovore dajte neki link i to bi bilo sasvim O.K.
2.
Malo sam posmatrao kako kernel ucitava module.Kada se podigne sistem nekih modula nema ali ako ja izdam naredbu da npr. mountujem CD-ROM (bez obzira da li to radim iz X-a ili konzole znaci izdam naredbu ne klikcem misem)on sam ucita module cdrom i cdrom-ide.Isto je i za mountovanje vfat particije ili uspostavljanje ppp veze (ucita neka tri ppp modula). Medjutim kada otkacim zakacenu particiju ti moduli ostaju. e sad mene zanima sledece:
a.) Kako on to zna? ja sam mislio da to omogucava autofs mododul ali ako ga ja sklonim iz jezgra (rmmod autofs) on i dalje ostaje pametan za razliku od kernela koje ja kompajliram (vrlo su glupavi) koji zahtevaju insmod ili modprobe za module koji nisu direktno ugradjeni u kernel.
b.)Zasto ih ne skloni kada prekinem ppp vezu ili izdam umount komandu, i da li moze nekako da se podesi da on to sam radi. Nije da mi nesto smetaju, uvek mogu da ih sklonim sa rmmod ali me cisto zanima.
c.) Zasto mi insmod, modprobe, rmmmod ne rade cak ni posle 'su root' (kaze da ne prepoznaje komandu) nego moram bukvalno da se logujem kao root.
3.
Red Hat 7.2 pri instalaciji pravi direktorijum /initrd sto ranije nije radio.Dalje lilo.conf i grub.conf imaju linije koje se odnose na initrd. Citao sam man stranicu za initrd (dosta detaljno uradjenu) i ucinilo mi se da je initrd odgovoran za gornje ponasanje kernela ali kada sam izbacio tu liniju iz lilo.conf (grub.conf sve jedno), restartovao lilo i ponovo podigao sistem kernel je ostao pametan. Jel moze neko na osnovu najjednostavnijeg primera da mi objasni cemu zaista sluzi initrd shvatio sam da je dosta koristan u procesu instalacije ali sta sada radi kada je sistem vec instaliran?
Hvala unapred
Boris