Stranice: [1]   Idi dole
  Štampaj  
Autor Tema: e-goverment  (Pročitano 4526 puta)
mire
Gost
« poslato: Ponedeljak, 10. Decembar 2001. 14:44:02 »

Ovih  dana na sezamu se vodi bucna diskusija u dokazivanju kako je bili gates namerio da nam uzme doobre pare u narednih par godina i koliko bi neka inicijativa na osnovi Linux-a bila isplativija.

Trazim cinjenice da ih sredim tj. pokazem da sam u pravu Wink

Evo i teksta koji treba da iskomentarisete:

[quote:cc0bf12987]zemlji ve
Sačuvana
radulovity
Gost
« Odgovor #1 poslato: Ponedeljak, 10. Decembar 2001. 19:08:34 »

Nemacka savezna vlada razmatra da sa svih sistema obrise Windows i da stavi Linux. francuzi takodje rade na ovome. Nasoj vladi ne pada ni na kraj pameti da koristi Linux iz jednostavnog razloga. Zele da udje MS i da tu otvori firmu u kojoj ce se zaposljavati nasi ljudi, a takodje pokusavaju da se ulizuju MS-u. Tesko je ovim ljudima objasniti zasto Linux bolji, ali se nadam da cu ja to jos doziveti jednog dana. Ako te zanima kako su to Nemci uradili, pripitaj ih na njihovom zvanicnom sajtu, mislim da ce ti odgovoriti.
Postoji ogroman broj resenja za e-gov na Linuxu od kojih je veliki broj besplatan, naravno otvorenog koda, sto olaksava proces primene za nase potrebe. ovi sistemi su besplatni ili su puno jeftiniji jer ne zahtevaju Windows platforme koje su jako skupe.
Imam jednog druga sa kojim koristim jednu jako dobru poslovicu koju cu prevesti sa madjarskog: "Dusa mu je tamna, a IQ jednak nuli"
To bih mogao da kazem o onima koji stalno beze od Linuxa, a nazalost ima ih puno i to na dosta "pikantnim" mestima.
Sačuvana
malchik
Gost
« Odgovor #2 poslato: Ponedeljak, 10. Decembar 2001. 20:09:19 »

Kao prilog temi,
Sačuvana
quad
Gost
« Odgovor #3 poslato: Petak, 01. Mart 2002. 17:08:23 »

[quote:a2a4a6fd39=malchik]
Za
Sačuvana